A la Llum del Castell – Sons de Tardor – Sons de Nadal és un cicle de músiques, de caràcter marcadament tardorenc, que acosta propostes musicals variades al públic de la nostra ciutat en un xicotet format molt cuidat, i que responga principalment a les necessitats específiques d’una programació de cort més clàssic, però oberta i concorde a les instal·lacions en les quals es desenvolupen les actuacions.

L’edil de Cultura, María Dolores Padilla s’ha mostrat molt «satisfeta de presentar un nou programa en el Castell, amb el qual dotar d’activitat cultural al lloc més visitat de la ciutat en l’època de tardor-hivern». «Estem segurs que la proposta serà un èxit de públic, ja que creiem que la ciutadania reclama més propostes culturals al llarg de tot l’any».

Desestacionalizar la programació cultural del Castell de Santa Bàrbara és un dels objectius de la Regidoria de Cultura. A la Llum del Castell – Sons de Tardor – Sons de Nadal respon a aquesta necessitat i es presenta com una proposta en evolució, explorant nous espais, la seua especial sonoritat, i també, nova temporalitat. Es realitza en gestió directa per la Regidoria de Cultura, amb un total de cinc actuacions en dos espais emblemàtics del Castillo: l’Aljub Renaixentista i el Saló Felipe II.

Entre el seu continguts destaquen una trobada polifònica, corals convidades d’altres Comunitats Autònomes, recitals i repertoris d’artistes i professionals de la nostra ciutat, que ens permeten experimentar en espais tan diferents com l’antiga Caserna de Tropa del castell o l’evocador Aljub.

PROGRAMA D’ACTUACIONS:

◦ 21 OCTUBRE : Veus entre Murs – Trobada de corals

◦ Coral de Colmenar Vell i Cor de Cambra Contrapunctum d’Alacant

Lloc: Saló Felipe II

◦ Hora: 12:00 hores

Trobada Polifònica: Dos cors, dos estils

◦ 17 NOVEMBRE: A la Llum de l’Aljub – Cor Orpheus Music

Lloc: Aljub renaixentista

◦ Hora: 19:30 hores

Ecos en l’Aljub: repertori a càrrec d’una reconeguda formació coral de la Regió de Múrcia

◦ 22 NOVEMBRE: De la Guitarra pura a la improvisació – Manuel Rodríguez i Antonino Croce

Lloc: Saló Felipe II

◦ Hora: 19:30 hores

Duo de guitarres que abasta repertori clàssic, de creació pròpia i d’improvisació.

 

◦ 29 NOVEMBRE: Ecos de l’Edat mitjana – The Entertainer Teachers – Trio

Lloc: Aljub renaixentista

◦ Hora: 19:30 hores

Un Viatge cap al profund Edat mitjana en un Entorn inigualable

◦ 14 DESEMBRE : SONS DE NADAL – Soprano: Ascensión Perona i al piano Daniel Catalá

Lloc: Saló Felipe II

Hora: 19:30 hores

Cançons de Nadal al Castell d’ Alacant

Entrada gratuïta limitada a l’aforament de la sala. Es recomana l’ús del servei d’ascensors amb horari especial (per a actuacions vespertines) fins a les 21:16 hores