El regidor de Cultura i portaveu de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Manresa, ha presentat els cicles d’activitats culturals que conformen els programes que ofereix per a tots els públics el castell de Santa Bàrbara durant l’estiu.

L’edil ha avançat que la programació preparada pel seu departament es compon de visites guiades, sopars amb espectacle, concerts i altres activitats culturals, com a teatre. Els noms dels artistes encara poden patir algun canvi.

Antonio Manresa ha especificat que aquest programa estiuenc està coordinat amb les Nits Mediterrànies que el Patronat Municipal de Turisme impulsa en la zona Volvo del Port d’Alacant.

Aliança per a estimular i diversificar

Tots dos llistats d’esdeveniments pretenen ajudar a reactivar a la ciutat, estimular als sectors artístics i creatius i diversificar l’oferta d’oci i entreteniment per a alacantins i visitants, segons ha manifestat.

L’àrea municipal de Cultura, juntament amb l’equip del castell de Santa Bàrbara, ha comptat amb la col·laboració dels promotors Pepe Ten (Shiroten), José Piñero (Produccions Baltimore) i Sara Rivera (Amamusic – Meet & Live), que disposen d’una important experiència, per a conformar bona part de l’oferta lúdica.

El regidor de Cultura ha explicat que la trentena d’esdeveniments que s’han programat al castell pretenen animar l’oferta cultural i recreativa en una fita arquitectònica única a la província d’Alacant com és el castell de Santa Bàrbara.

Manresa ha incidit en què el desenvolupament dels espectacles tindrà molt present les restriccions que aconsellen les autoritats sanitàries per la pandèmia.

Aforaments i horaris

En la compareixença de premsa s’ha avançat que l’obertura de portes del castell per a aquests cicles serà a les 20 hores i les entrades es poden aconseguir a través de les plataformes on-line de les productores.

La places d’armes del castell, de 860 metres quadrats, admetrà un aforament de 250 persones per acte. El bloc d’esdeveniments de Live the roof tindrà aforaments més reduïts, de 150 persones, segons han explicat.

La finalització d’actes i eixida del públic està prevista per a les 00,30 hores.

Alacant, visca culturalment

El regidor de Cultura i els promotors que li han acompanyat -Sara Rivera, José Piñero i Pepe Ten – han coincidit en afirmar que l’ambició com a empreses i com a administració pròxima als ciutadans se satisfà en aquesta edició de les nits del castell – A la llum del castell “sent presents i demostrant que la vida no s’ha parat. Alacant està viva culturalment. Tothom està col·laborant i donem una certa normalitat a l’organització i desenvolupament d’esdeveniments perquè Alacant continue sent pol d’atracció de visitants. La gent ha de saber que tots anem a una. La part positiva es demostra en l’esforç de la Regidoria de Cultura i de les productores per a donar ressò al treball que estem fent. La voluntat de suport és absoluta”.