La Regidoria de Cultura, després de més de quatre anys de silenci per part del Ministeri de Transports, la Secretaria d’Estat d’Infraestructures, Presidència d’Adif i Subdirecció General de de Planificació Ferroviària, ha remés de nou un escrit el passat dia 3, urgint al fet que s’inicien els tràmits per a denominar a l’estació de tren d’Alacant Alacant-Eusebio Sempere.

Després de la falta de resposta per part de l’Executiu Central, l’edil Antonio Manresa ha insistit recordant en una missiva dirigida a Julián López Milla, secretari general de l’Infraestructures, “que s’estime la nostra petició i es tinga en compte la Declaració Institucional aprovada en Ple Municipal, de la qual en el seu moment vam donar trasllat”.

El regidor de Cultura ha recorda en la carta que “fa uns dies rebem amb satisfacció l’anunci del Ministeri de Transports en el qual s’assegurava que ja s’han iniciat els tràmits per a incorporar el nom del poeta Miguel Hernández a l’aeroport d’Alacant-Elx”. En aquest sentit, Manresa urgeix al fet que “es tinga en compte la nostra proposta amb la mateixa celeritat”.

A l’octubre de 2015 es va aprovar en aquest Ple una Declaració Institucional per a nomenar l’Estació del Tren d’Alacant, i més en concret la terminal de l’AVE, com Alacant-Eusebio Sempere, una pràctica que ja s’estava realitzant en altres estacions d’Espanya. Se citava en aquella Declaració Institucional els casos de les estacions Orihuela-Miguel Hernández, València-Joaquín Sorolla, Cuenca-Fernando Zóbel, impulsor del Museu d’Art Abstracte de Conca, o l’estació de Màlaga-María Zambrano, dedicada a la filòsofa i assagista, abans denominada Màlaga-Terme. L’acord plenari estava motivat a més per la celebració del “Any Sempere 2015” coincidint amb el XXX aniversari de la seua mort.

Després de la Declaració Institucional de 2015 es van fer diverses gestions davant el Ministeri de Foment, la Secretaria d’Estat d’Infraestructures, Presidència d’Adif i Subdirecció General de de Planificació Ferroviària, però la petició del ple d’Alacant va anar passant de l’un a l’altre organisme, quedant-se estancada, per la qual cosa de nou es reprén aquesta iniciativa encara que ampliada a tota l’estació d’Alacant (Alacant-Terme), abastant per tant no sols la terminal de l’AVE sinó també les vies de llarga i mitjana distància i la xarxa de proximitat Alacant-Múrcia.