Tot esforç és poc per fer que el confinament a les nostres llars causada per la crisi de salut coronavirus més suportable. Conscients que ara més que mai és important que la població tinga a la seua disposició la possibilitat de realitzar activitats de tot tipus, l’Ajuntament d’El Campello, a través de la Regidoria de Cultura, ha activat els tallers en línia perquè els usuaris habituals dels seus serveis i ciutadans en general pugan exercitar les seues ments i les seues habilitats des de les seues llars, sota la supervisió de monitors i experts en els diferents temes que normalment es desenvolupen tant a la Biblioteca Municipal com a la Casa de Cultura.

ARTS ESCÈNIQUES

Els tallers d’arts escèniques que s’impartien presencialment a la Casa de la Cultura, es mantindran a partir d’ara i durant el temps que es mantinga el confinament a través de diverses plataformes, aplicacions i recursos en línia, perquè els estudiants no perdin contacte amb aquesta disciplina artística. Per a grups ja establerts i en marxa, s’ha ideat un pla de treball a casa, a través del qual els professors envien preparació de vestuari, caràcter i exercicis de construcció d’històries. A més, dues vegades a la setmana es connecten per videoconferència, per tal de fer un pooling i no perdre ritme

A més d’aquest treball específic per als estudiants, els vídeos formatius es faran amb propostes d’exercici destinades al públic en general, disseminades a través de la pàgina de Facebook de «Almadraba Teatro». Açi es pengen vídeos referents a les arts escèniques, exercicis per fer improvisacions, i claus de la creativitat, especialment destinades als més petits de la casa.

ARTS PLÀSTIQUES

El taller d’arts plàstiques no deixa de funcionar tampoc. Les classes ja s’estan duent a terme a Facebook per «Taller d’arts plàstiques», al mateix temps que abans, obert aquesta vegada al públic en general. Així, els dimarts de 17 a 19 hores toca la pintura, el dimecres a la fotografia (mateix temps), els dijous de ceràmica, i els divendres de dibuix dels nens, de 10 a 12 del matí.

En aquest cas el servei s’ha reestructurat per mantenir l’activitat en el nivell bàsic. Es tracta d’una proposta interactiva, en què els docents expliquen tot el procés creatiu com una videoconferència.

CLUB DE LECTURA

D’altra banda, la Biblioteca Municipal ofereix un club de lectura en línia, aquesta vegada no limitat a usuaris regulars, sinó a la població general la biblioteca serà l’encarregada de convocar a aquells que estiguin interessats. A més, hi ha l’ajuda de Concepción Aguero, que s’encarregarà de proposar els textos i de dirigir les sessions des d’un punt de vista literari, com a especialista en la matèria.

La plataforma de ZOOM s’utilitzarà per a la posada en marxa d’aquestes sessions. Per tant, els interessats han de descarregar l’aplicació als seus escriptoris, tauletes o telèfons mòbils, encara que és aconsellable fer-ho des de l’ordinador d’escriptori. L’única condició serà que el correu electrònic s’envie a la biblioteca a l’adreça biblioteca@elcampello.org.

Les sessions duraran els 40 minuts, els dimarts a la tarda a les 19:00 hores. Els textos a processar seran curts, amb una extensió no superior a 2 folis. El professor els enviarà i la Biblioteca els penjarà a la seua pàgina web (www.bibliotecaspublicas.es/elcampello).

Per a aquestes sessions, la biblioteca convidarà una reunió a través d’un enllaç que arribarà al correu dels usuaris, que haurà d’unirse obrint el correu.

El dimarts 24 de març va començar el programa amb un primer contacte per conèixer-se mútuament.