L’edil de Cultura, Patricia Macià, ha presentat la sisena edició de la Foguera de L’Escorxador, que s’ha realitzat gràcies al taller Totems Land Art organitzat per “Amb el meu papà, amb la meua mamà”. Begoña García i Trinidad Beltrany han sigut les encarregades de dirigir el taller que ha constat de vuit sessions i que ha culminat amb la realització d’una foguera composta per Totems que la seua temàtica és la diversitat sexual i de famílies.

“És ja el sisè any que es realitza aquesta foguera i és meravellós que la temàtica gire entorn del lema que enguany tenia el Diversa ‘Més visibles, més possibles’”, ha explicat l’edil de Cultura, Patricia Maciá.

Els ninots conformen un Totem en el qual es pot apreciar una parella de dones homosexuals fent-se una besada, una parella d’homes homosexuals fent-se una abraçada i una altra parella heterosexual. “A més, hem volgut retratar la diversitat en els colors de la pell i es poden veure ninots amb una tonalitat més clara a uns altres amb una tonalitat més fosca”, ha explicat Begoña García.

Durant els tallers, els participants, que són de totes les edats, han pogut conèixer d’a prop l’obra d’Agustín Ibarrola o han estudiat l’obra escultòrica “La besada”, de Constantin Brancusi.

“Hem volgut plasmar aqueixa revolució que va sorgir en els 70’s de consciència social sobre el desenvolupament sostenible, l’auge del feminisme i la revolució de la diversitat sexual”, ha assenyalat García.

La Foguera de L’Escorxador es cremarà la nit del 24 de juny, com és tradició, i segons ha assenyalat l’edil de Cultura simbolitzant la pèrdua del material.