Els responsables de l’Institut Valencià de Cultura han presentat la programació ‘Oh! La cultura’ a Alacant, Castelló i València, que es durà a terme entre el 22 i el 26 de juliol a Casa Mediterráneo d’Alacant, el Teatre Principal i el Museu de Belles Arts de Castelló i el Teatre Principal de València.

En paraules del director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, “amb l’arribada de la nova normalitat en aquest context de la COVID-19, continuem comportant-nos amb molta prudència i acomplint amb totes les mesures de seguretat que calen, però volem també que la ciutadania s’anime a retornar a viure en pell pròpia la cultura i les emocions que només es generen amb els espectacles en viu”. El director general de l’IVC ha afegit “és per això que, tal com va anunciar fa unes setmanes el conseller Marzà, dins del pla ‘reaCtivem’, hem dissenyat una programació concreta, àmplia, diversa i enriquidora per a viure de nou les sensacions que aporta la cultura en viu amb una programació d’espectacles a Alacant, Castelló i València perquè la gent s’anime i retorne a experimentar les vivències que ens aporten la música, la dansa, el circ i la música en directe”.

En aquest sentit ‘Oh! La cultura’ preveu una programació de 12 actuacions en directe concretades en 3 concerts de música, un espectacle de dansa, un de circ i 3 nits de cinema valencià.

En concret els espectacles de dansa i circ estaran presents a les tres capitals valencianes i són produccions de l’Institut Valencià de Cultura. En concret l’espectacle de circ s’ha encomanat a l’Associació de Professionals del Circ de la Comunitat Valenciana i és una proposta de gran format, ple de força i vitalitat per a tots els públics amb 13 artistes, música en directe, números aeris, llit elàstic, malabars i molt d’humor. “És la millor manera de tornar i gaudir de l’experiència en directe de les arts escèniques a través del llenguatge universal del circ”, ha comentat Guarinos.

Pel que fa a l’espectacle de dansa, l’Institut Valencià de Cultura ha implicat les companyies valencianes Otra Danza, Fil d’arena, Marea Danza i Cienfuegos Danza. Es tracta d’un programa presentat per la ballarina Pepa Cases que compta amb 4 peces ballades: ‘Salt’, de Fil d’arena; ‘Relieves’, de Marea Danza; ‘Clandestino’, de la companyia Otra Danza i l’IVC; i ‘Tabula Rasa’, de Cienfuegos Danza. “Un cant a la vida per carregar-nos les piles gràcies a l’energia única i especial del ball i el moviment”, ha explicat Abel Guarinos.

Els concerts de música i la programació de cinema tenen una configuració específica per a cada ciutat.

Oh! La cultura’ a Alacant: Casa Mediterráneo

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno ha presentat la programació d’Alacant junt amb la coordinadora de l’IVC a Alacant, Alícia Garijo.

La programació consta de 5 activitats i es desenvoluparà a Casa Mediterráneo del 22 al 26 de juliol. Començarà amb una nit de cinema valencià el 22 de juliol a les 22 hores amb entrada gratuïta, en la qual es projectarà el recent curtmetratge d’Adán Aliaga, ‘Pies y corazones’. El mateix director presentarà aquesta obra audiovisual que compta amb el suport de l’IVC. Seguidament es projectarà ‘Vivir dos veces’, que va rebre el premi millor pel·lícula dels II Premis de l’Audiovisual Valencià 2019.

La resta de la programació té un preu d’entrades de 5 euros per a cada concert i espectacle. Es poden adquirir mitjançant el web de l’Institut Valencià de Cultura.

El dijous 23 de juliol a les 20 hores es caracteritzarà per un concert en directe de tres grups de música amb segell alacantí: la música de fusió de Billy Mandanga, comandat per Ivan Serrano i caracteritzat pels ritmes llatins, influències africanes i amb una gran potència i importància rítmica; el ‘pop-rock’ alternatiu de Vera Green; i ‘Mestís’, un projecte de Claudio H, argentí de naixement i alacantí d’adopció, amb ritmes i llenguatges afrollatins, brasilers, ‘reggae’, ‘funk’ i ‘swing’ amb el ‘jazz’ com a filosofia de base; la nit musical estarà ambientada pel DJ La Hiena.

El divendres 24 de juliol continua la música en directe a les 20.30 hores de la mà de La Fúmiga, una banda valenciana guardonada en els passats Premis de la Música Carles Santos, molt festiva i de marcat caràcter mediterrani conformada per instruments de vent i percussió a l’estil de les bandes balcàniques, que comptarà amb la col·laboració de les raperes Pupil·les. La nit estarà ambientada per la DJ Jes.

El dissabte 25 a les 20.30 hores tindrà lloc l’espectacle de circ per l’Associació de Professionals del Circ de la CV i el diumenge 26, a la mateixa hora, l’espectacle de dansa creat per les companyies Otra Danza, Fil d’arena, Marea Danza i Cienfuegos Danza,   tancarà la programació d’‘Oh! La cultura’ a Alacant.