Cultura de la Generalitat a través de l’IVC obri la temporada escènica a Alacant amb un esdeveniment molt especial organitzat amb Casa de la Mediterrània i amb la producció de Mostra Viva del Mediterrani i Fundació Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani.
Al Tall, Musicants i músics de l’Orquestra Àrab de Barcelona arriben a Casa de la Mediterrània de la mà de l’Institut Valencià de Cultura el divendres 7 d’octubre a les 20 hores, amb un concert produït per Mostra Viva del Mediterrani, basat en el disc ‘Xarq Al-Andalus’ d’Al Tall junt amb Muluk El Hwa. És un concert gratuït i limitat a l’aforament de l’espai.
La delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha expressat la seua alegria per tornar a alçar el teló escènic de l’IVC a Alacant, i ha celebrat el naixement d’aquesta nova iniciativa, que obri la presència de l’Institut a altres espais tan especials i acollidors com a Casa de la Mediterrània. “Des de l’Institut Valencià de Cultura estem molt contents de poder arrancar aquesta temporada escènica 2022-2023 amb una proposta tan especial, amb la qual eixim de l’Arniches i oferim aquesta festa musical de benvinguda a Casa de la Mediterrània”.
Catorze músics componen ‘Xarq Al-Andalus’, el concert que reuneix una selecció de poemes representativa de la rica i variada aportació que van fer els poetes del Xarq al-Àndalus, convertida en cançons d’ara, incorporables a la tradició poètica i musical valenciana i mediterrània, és a dir, al nostre patrimoni actual. Fusió mediterrània entre les cultures ‘gnawa’, andalusí i peninsular amb influències jazzístiques.
L’associació Mostra Viva del Mediterrani naix en 2013, com una resposta ciutadana i del món de la cultura al tancament de la Mostra de València, Cinema del Mediterrani, i, després de diversos anys de treball, és en 2018 quan es consolida com una trobada de trobades de les cultures del mediterrani. Per primera vegada des que es va concebre, aquesta iniciativa ix de València per a estendre la seua influència i reforçar el seu esperit integrador de la cultura mediterrània.