Cultura de la Generalitat ofereix teatre i música al Teatre Arniches. El divendres 20 de maig a les 20.30 hores, el públic té una cita amb el teatre, amb ‘Una vez, una casa’, de Víctor Sánchez. El diumenge 21, també a les 20.30 hores, la música agafa el relleu amb Mishima en concert.
La delegada territorial de l’IVC, Alicia Garijo, destaca la importància de continuar aportant diversitat a la programació, que aquest cap de setmana ofereix dues propostes tan diferents com interessants, cada una en el seu context, i comenta: “El millor de les propostes d’aquest cap de setmana és que són tan diverses i al mateix temps tan interessants que el públic podrà triar què li apeteix més, o fins i tot apostar per les dues cites, ja que són dues experiències diferents que poden conformar un cap de setmana complet”.
‘Una vez, una casa’ posa sobre les taules Silvia Valero, Rebeca Valls i Paula Puchalt per a donar vida als personatges d’aquest drama en què dues amigues es retroben a ca una d’elles després de molts anys sense veure’s, però és més que el mer retrobament de dues dones, en una Espanya futura, en una casa pairal perduda enmig de la Meseta, envoltada inusualment d’arbres i guardada per 20 ‘rottweilers’.
Víctor Sánchez es basa en la història real de Mariana Callejas i el seu marit, doble agent de la CIA i la DINA, que en el soterrani de la seua vil·la de Santiago de Xile albergaven un d’aquells centres de detenció i tortura, mentre a la planta de dalt celebraven vetlades literàries.
‘Una vez, una casa’ és una coproducció de Wichita Co. i Rambleta, en la qual Sánchez ens parla del buit i del silenci, del pas del temps, de la pèrdua de la joventut, de la literatura i de com la literatura i el terror es donen la mà.
El dissabte 21 de maig, la formació catalana Mishima arriba a Alacant per a presentar el seu nou àlbum, ‘L’aigua clara’. Gravat en Black Box, el santuari de Peter Deimel a Angers (França), no només insisteix en la seua aposta per la contundència sonora i la profunditat literària, sinó que l’exalça. Cinc anys després d’‘Ara i res’ (2017), David Carabén, Marc Lloret, Dani Vega, Xavi Caparrós i Alfons Serra arriben a la plenitud del seu nové disc d’estudi, el desé de la seua carrera si afegim el directe d’‘Ara i aquí’ (2019).
Mishima s’ha consolidat com un dels grups referents de l’‘indie’-pop català.

Entrades a la venda:

‘Una vez, una casa’:
https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=TA200522

Mishima:
https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=TA210522