El Teatre Arniches reprén la seua programació pròpia després d’haver albergat set de les propostes de la Mostra de Teatre Espanyol d’Autors Contemporanis.
‘Conquistadores’ i ‘Fuenteovejuna’ són les dues peces que ofereix l’Institut València de Cultura aquest cap de setmana a Alacant. La delegada territorial, Alicia Garijo, ha qualificat d’especial la cita d’aquesta setmana, ja que ambdues funcions estan incloses dins de la campanya escolar del Teatre Arniches, per la qual cosa, a més de la funció per a públic general, es representaran en sessions matinals el divendres 18 i el dilluns 21 de novembre per a estudiants de Batxillerat i Primària respectivament. “Cada vegada estem més contents amb el resultat de la campanya escolar, i més convençuts que és importantíssim continuar apostant per que cresca temporada a temporada”. Ha dit Garijo.
El divendres 18 a les 20.30 hores passarà per l’Arniches la comèdia ‘Conquistadores’, dirigida per Pedro Luis López i basada en un text de Chema Pizarro. La Compañía Proyecto Cultura ofereix aquesta divertida i trepidant peça que parteix del context de la conquesta d’Amèrica i narra en clau d’humor alguns dels fets més destacats d’aquell període: des dels motius del viatge, la travessia, fins al descobriment de l’oceà Pacífic, passant per la presa de Cusco o Tenochtitlán, fins a la fundació de Santiago de Xile.
Teatre de l’absurd amb una estètica contemporània en què Chema Pizarro, Nuqui Fernández i Francis J. Quirós emprenen la seua particular croada escènica a través dels protagonistes de l’obra.
El cap de setmana de l’Arniches finalitzarà el diumenge 20 a les 12 hores, amb una nova sessió de Som Menuts, que en aquesta ocasió acosta els més menuts a un dels títols més emblemàtics de la literatura espanyola: ‘Fuenteovejuna’ de Lope de Vega, en aquesta ocasió sota la mirada de la companyia Sol y Tierra.
La història es trasllada al món de la faula, més innocent i senzill, per a adequar-la a la sensibilitat del públic infantil, recuperant el fons de la dramatúrgia: la unió del poble contra els abusos dels poderosos i la importància d’unir-se per a detindre aquests abusos.

Venda d’entrades:
‘Conquistadores’
https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=181122PROYECTO
‘Fuenteovejuna’
https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=201122CIASOLY