La regidoria de Cultura de Sant Joan ha organitzat aquest mes de març multitud d’activitats per a celebrar el Dia Mundial de la Marioneta. El colofó arriba amb dos espectacles a l’auditori de la Casa de Cultura, una sessió de contacontes per a l’alumnat de 5é i 6é de Primària i una obra de teatre de titelles per a públic adult.
Segons l’edil responsable de l’àrea, Clara Rodríguez (EUPV) “és important que totes les disciplines tinguen cabuda en una programació cultural municipal, i el teatre de titelles no pot ser menys, ja que a més hi ha propostes de gran qualitat i solvència artística, com les que veurem aquests dies a Sant Joan”. 
Al llarg del mes, l’alumnat dels col·legis públics de Sant Joan ha fet tallers de titelles de la mà del dramaturg i director Alberto Celdrán(Fàbrica de Paraules), que també imparteix els cursos municipals de teatre infantil i de construcció de titelles. Els xiquets i xiquetes d’infantil han treballat el teatre d’ombres, i els majors han construït marionetes gegants que també exhibiran als patis dels centres escolars.
El 21 de març, l’alumnat de 5é i 6é de Primària veurà a l’auditori de la Casa de Cultura la sessió “Cuentacuentos per a xiquets perversos”. En aquest espectacle d’humor amb titelles, la companyia Baychimo Teatre reinterpretarà contes clàssics. Així, la Ventafocs “no es casa amb el príncep”, Caputxeta Roja és “molt capaç” i per això “no necessita cap llenyataire” i els tres cerditos “no solament són víctimes d’un llop”.
Les marionetes no són sol cosa de xiquets, ni molt menys, per això el dissabte 23 de març hi ha una sessió de titelles per a adults: “La Celestina”. Serà a les 20 hores a l’auditori de la Casa de Cultura de la mà de la companyia Bambolina Teatre Practicable. ‘La Celestina’ va guanyar l’any passat quatre categories del Premi Arts Escèniques Valencianes: al millor espectacle de teatre, a la millor direcció, a la millor adaptació de text i a la millor actriu. 
Jaume Policarpo és el titellaire que ha adaptat La Celestina per a Bambolina. Segons escriu en la pàgina web de la companyia, “no recordava així aquesta obra, tan densa i intricada. Tampoc recordava la seua subtilesa filosòfica, la seua vivor intel·lectual. No sabia que tot, en essència, segueix igual cinc-cents anys després”.