La Regidoria de Cultura i la Seu Universitària de la UA a Villena han presentat la programació cultural del pròxim trimestre que combina les activitats en línia amb els primers esdeveniments presencials, encara que amb les limitacions d’aforament establides per les autoritats sanitàries. L’oferta d’aquests tres mesos enllaça conferències, tertúlies, literatura, teatre i música en la qual s’aborden temes d’interés locals amb altres assumptes d’àmbit més global.

L’edil de Cultura, Elena Benítez, ha qualificat la programació d’abril a juny com “molt completa, amb activitats molt lucratives que esperem que agraden molt, convidem a tota la ciutadania a participar. Vulga agrair, una vegada més, la gran faena que realitza la Seu Universitària”, ha conclòs.

Per part seua, la directora de la Seu Universitària, María Ángeles Alonso, ha destacat que “tenim planificat tot el quadrimestre, amb moltíssimes activitats, però vull destacar el mes d’abril que és el mes de les lletres, ja que el dia 23 és el Dia del Llibre. Hem preparat tres activitats especials: trobada amb l’escriptor villenense Fernando Ugeda, el dia 6; el nostre primer club de lectura ‘Llegir i compartir’, que esperem que tinga un llarg recorregut, i s’inaugura el Dia del Llibre i una activitat que hem titulat ‘Paraules del meu poble’ en el qual mitjançant vídeos escriptors de Villena llegiran escrits, poemes sobre el costumisme de Villena, destacant les seues tradicions o llocs favorits”.

La programació inclou les sessions del cicle ja en marxa com ‘Villena i en el seu entorn’, que desenvoluparà les seues últimes conferències sobre la riquesa natural del terme municipal de Villena. Aquests primers dies d’abril, tindrà lloc les primeres edicions de ‘8 Cultura i Dona’ amb la interpretació a la Casa de la Cultura de ‘Cabaret a la gaditana’, que al maig també sumarà actuacions de teatre i jazz.

El 13 d’abril comença el cicle ‘Diàlegs en el territori’ en el qual participen altres seus universitàries de la província, i en el qual s’abasten diferents temes d’interés global que durarà fins al 6 maig, totes elles en en línia. Les sessions que es desenvoluparan des de Villena seran el 29 d’abril, ‘La Gestió de les aigües pluvials en l’àrea urbana: de risc a recurs’, i la del 6 de maig, ‘Comunicació i resposta per a la inclusió’.

En aquest trimestre, també s’inicia el cicle de conferències ‘Trobades de fe, cultura i ciència’, que obrirà l’alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, amb la seua conferència ‘Villena 2020’ el 15 d’abril. Aquestes conferències abasten temes dispars com la demografia, evolució social dels territoris, l’alimentació i els hàbits saludables, la gestió del patrimoni històric, entre altres.