L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Cultura, s’ha sumat a la celebració dels actes del Dia de les Escriptores amb una exposició que reuneix imatges i llibres de les 16 autores premiades amb el Nobel de Literatura.

La mostra, presentada hui per la regidora de Cultura, Rosa Vidal, té com a objectiu “visibilitzar la importància d’aquestes dones, que a través de les èpoques ens van deixar un llegat intel·lectual, cultural i emocional a través de l’escriptura. I, sobretot, reivindicar el paper enriquidor i necessari de la literatura en les societats democràtiques, sense distincions de sexe, raça o qualsevol altre tipus de diversitat”.

Vidal ha destacat que “des que van començar a donar-se els Premis Nobel en 1901, d’entre les 118 persones guardonades, només 16 han sigut dones, l’última d’elles aquest mateix any, la poeta estatunidenca Louise Glück. El motiu d’aquest desequilibri es deu a molts factors, però els més evidents són el major nombre d’escriptors masculins i la invisibilitat de les dones com a escriptores al lardo del segle XX i dels anteriors”.