Marga Antón, representant de Cultura i Joventut, al costat de Julián Saéz, programador cultural, ha presentat aquest matí la nova programació per a ‘La Llotja’. Antón ha afirmat que “dins de la programació té cabuda el teatre, el teatre familiar, la música en valencià, el Pop, el Flamenc, el Jazz, el Indie, la música clàssica i també l’escola d’actors”.

La regidora de Cultura també ha indicat que “molts dels artistes que formaran part de les actuacions de La Llotja són il·licitans, amb la qual cosa també vam mostrar el nostre suport dins del sector a aquells artistes que pertanyen a la nostra ciutat”.

Respecte a la programació, en l’àmbit teatral destaca la presència d’Héctor Alterio acompanyat del músic José Luis Merlín per a acostar als espectadors al poeta León Felipe. A més, la companyia madrilenya Malkoa Teatre commemorarà el dia de la dona amb una obra que gira entorn dels problemes de les dones quan compleixen 30 anys.

En les produccions locals ressalta Maracaibo Teatre amb l’obra “Bárbara y el miedo” i el taller de la companyia clàssica de comèdies amb l’obra “Confina2”. En la secció de teatre familiar, Somnis Teatre estrenarà “Draculina, el musical” i La Carreta presentarà “El hechizo del dragón”.

En l’àmbit musical, La Llotja tindrà dues cites amb la música en valencià: El “Circuit Sonora” amb els grups Badlands i Ed Bloom. L’associació “El Tempir” oferirà un concert amb diferents intèrprets.

A més, es presenta un cicle de música de cambra, amb els alumnes que finalitzen els seus estudis en el conservatori superior de música Óscar Esplá d’Alacant. També destaca l’actuació del pianista il·licità Salvador Sánchez amb el repertori “Goyescas”.

D’altra banda, en l’àmbit del Flamenc, el guitarrista il·licità establit a Sevilla, José Torres, presentarà el seu nou treball discogràfic. El Jazz també tindrà el seu espai propi: Pilar andújar, ballarina, coreògrafa i cantant i el grup barceloní “Ombra” presentaren els seus nous discos. Per part seua, el músic il·licità Nacho Casado, amb el seu gira “Estiu Tour”, mesclarà Jazz amb ritmes brasilers.

Així mateix, el Rock clàssic comptarà amb el grup Micky i els colossos amb el cicle de música “Ángel Alfosea”. En la música Indie destaquen JK Garland i Giui Cortés. Tots dos presenten nou disc.

La programació també ofereix formació per a actors i actrius. Cursos de teatre i cinema a càrrec de prestigiosos directors de càsting com Margar Rodríguez, Conchi Iglesias, Andrés Cuenca o Álvaro Haro. Tots ells són directors de càsting de sèries molt populars en televisió.

Marga Antón ha explicat que “la Llotja ha patit una rehabilitació en els últims mesos aprofitant el tancament per la pandèmia. Actualment, mostra un ambient molt canviat, un nou aspecte”.

Per part seua, Julián Sáez ha ressaltat que “els espais escènics d’Elx són un referent en la Comunitat Valenciana i en tot l’Estat Espanyol per les mesures de seguretat adoptades des del primer moment”.

Les entrades per als espectacles de La Llotja ja estan disponibles en les taquilles del Gran Teatre d’Elx, en Instanticket, i en la taquilla de La Llotja una hora abans de les estrenes.