La responsable de l’àrea de Cultura, Marga Antón, ha presentat la programació dels cinemes Odèon corresponents al primer trimestre de 2020. De gener a març, es podrà gaudir d’alguns dels films més cèlebres dels Goya d’enguany: ‘Mientras dure la guerra’, d’Amenábar; ‘La trinchera infinita’, de Arregui, Graño i Goenaga; i ‘Interperie’, de Zambrano.

Es projectarà ‘Joker’, una de les grans favorites per a la pròxima gala dels Oscars. I de l’última de Woody Allen: ‘Dia de lluvia en Nueva York’. El cinema social anglés estarà igualment present en els Odèon amb ‘Sorry We Missed You’, del prestigiós Ken Loach. A més, es podrà visionar la guanyadora dels Premis de l’Audiovisual Valencià ‘Vivir dos veces, una comèdia sentimental entorn de l’Alzheimer.

La programació del primer trimestre es completarà amb l’argentina ‘La odisea de los Giles’, amb Ricardo Darín; les britàniques ‘La gran mentira’ -amb les excel·lents interpretacions de Ian Mckellen i Helen Mirren- i ‘Blinded By The Light’ -en la qual la música de Bruce Springsteen té un gran protagonisme-, sense oblidar la comèdia francesa ‘Las buenas intenciones, el biopic sobre l’explorador noruec Amundsen i ‘Aquest xiquet necessita aire fresc’, basada en les memòries del còmic alemany Hape Kerkeling.

Quant al gènere infantil, destaquen els èxits de Disney ‘El rey león’, ‘Toy Story 4’ i ‘Aladino’, amén de la hispano-china ‘Bikes’, la medieval ‘Flor del naranjo’, la britànica ‘La oveja Shaun: Granjaguedon’ o la gal·la ‘Dilili a París’. També es projectarà cinema en valencià, amb un cicle de tres cintes: la valenciana ‘La banda’, ‘El viaje de Marta’, la guanyadora del passat Festival de Màlaga ‘Los días que vendran’ i, per als més xicotets, ‘Harvie i el museu màgic’.

“Els cinemes Odèon continuen sent un referent a la nostra ciutat i fora d’ella com a projecte singular d’iniciativa municipal”, ha manifestat Antón, qui ha valorat positivament la resposta del públic, perquè les dues sales, situades al carrer Juan Ramón Jiménez, van superar els 70.000 espectadors en 2019.