Cultura d’Ibi publica la programació cultural del primer semestre de l’any

Cultura d’Ibi publica la programació cultural del primer semestre de l’any

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ibi publica la programació que té prevista per al primer semestre de l’any 2020. Una programació completa i variada de música, teatre, festival de jazz, humor i produccions locals que tindran lloc tant en el Teatre Riu com en el Centre Cultural Salvador Miró.

Per a començar, el 18 de gener, a les 19.00 h, el Teatre Riu acollirà el concert de “El Consorci… eres tu”. Un tour per a escoltar una selecció de les seues més de 50 millors èxits i dos grans temes inèdits. El 25 de gener, a les 20.00 h, la companyia Talaia portarà al teatre l’obra “Rei Lear”, el seu segon muntatge shakesperià.

L’1 de febrer, a les 20.00 h, Jordi Évole i Alberto Sanjuan presenten “Celebraré la meua mort”, una producció del Teatre del Barri i produccions del Barri que porta com a intèrpret a Marcos Hourmann, “un metge declarat culpable d’homicidi, un jurat format per membres del públic i una pantalla”. Un producció interessantíssima que no pot deixar indiferent a ningú. D’altra banda, la música al febrer arribarà el dissabte 15, a les 21.00 h, de la mà del concert “Rhapsody of Queen”, un nou espectacle internacional que t’atraparà amb les cançons més grans de Queen i Freddie Mercury de la veu de cantants internacionals i una potent banda de rock.

El teatre torna al març amb “Per davant i per darrere”, de la companyia Olympia Metropolitana que el descriu com “un espectacle difícil de definir” amb sàtira, absurda farsa i embolic caòtic que deixa al públic paralitzat de riure el dissabte 14 de març, a les 20.00 h. A més, Aitana Sánchez Gijón arriba al Teatre Riu amb “Juana”, una producció de Losdedae en la qual una dona és protagonista, “un nom que es repeteix en la història en dones que han deixat un llegat històric, especialment pel que fa a les seues maneres de viure més enllà dels que se’ls tenia predestinat pel seu gènere i època”. Serà el dissabte 21 de març, a les 20.00 h.

Abril serà humor en el Teatre Riu de la mà de Miguel Ángel Rodríguez “El Sevilla”, amb el seu monòleg “La vida és rocanrol”, on confessa el dure que és ser rocker, no pel fet de ser rocker sinó pel fet de viure. Els seus monòlegs s’han guanyat el favor de la crítica des de 2015 i estarà a Ibi el dissabte 18 d’abril a les 20.00 h. És un espectacle sol per a majors de 16 anys. També a l’abril, el diumenge 26 a les 19.00 h, hi haurà ballet amb el “Homenatge a Alicia Alonso 1920-2020”, una de les personalitats més rellevants en la història de la dansa a nivell mundial i la figura capdavantera del ballet clàssic en l’àmbit iberoamericà, és la figura més longeva de la història de la dansa.

La II edició del Festival Jazzorama serà de nou a la fi de maig, els dies 29, 30 i 31 amb Juan Perro, Fraquito, Andrea Motis, Clara Juan Quintet, Peter Gun & The Paper Hats i Jazzeando amb xiquets. Una segona edició que promet estar a l’altura, fins i tot més que la primera, la qual va tindre un gran èxit de crítica i públic i que ha estat collint premis nacionals al llarg de l’any.

Torna l’humor al juny, el dissabte 13 de juny, a les 20.00 h, amb Edu Soto i el monòleg “Més val sol que cent volant”, un espectacle on es realitza la improvisació, ja que l’actor té com a objectiu conduir cap a la tragèdia i no cap a la comèdia com ens té acostumats.

Quant a la producció local, el dissabte 8 de gener, a les 19.30 h és el festival de Mans Unides en el Teatre Riu amb artistes iberuts. A més, el 29 de febrer, a les 18.30 h, es realitzarà el festival del Dia d’Andalusia en el Teatre Riu. L’1 de març, a les 18.00 h, ADIBI realitzarà en el teatre el seu IX Festival Benèfic, amb la col·laboració de l’Escola de Dansa Pastora Sánchez. El dissabte 7 de març, a les 20.00 h, es realitzarà l’obra de teatre “Parany per a ocells”, en el Centre Cultural Salvador Miró.

El diumenge 8 de març, a les 19.00 h, Càritas realitzarà el Concert Solidari amb l’actuació de la Coral Iberuda i el 10, 11, 12 i 13 de març, de 10.00 h a 12.00 h, la companyia de José Antonio Portillo realitzarà el teatre concertat per a col·legis, “Biblioteca d’acordes i nusos”. El 15 de març, a les 12.00 h, serà en el Centre Cultural Salvador Va mirar el concert de la Escola de Música del Castell Vermell, amb l’audició d’alumnes de piano. I el mateix dia 15, a les 18.00 h en el teatre, hi haurà una Gala 2020 Solidària, organitzada amb l’Associació Santa Gema, “Caminant amb tots, caminant amb SOLC”. Per a finalitzar el mes en el centre cultural, el 29 de març, a les 12.00 h, la Escola de Música del Castell Vermell i el CIM d’Onil realitzaran conjuntament una audició amb els seus alumnes.

Al maig, el dissabte 23 a les 19.30 h, el centre cultural acollirà el concert “Badana i amics” per a celebrar el 40 aniversari d’aquest grup de música d’Ibi que ha anat collint èxits nacionals i internacionals. La programació del primer semestre finalitza amb un concert, el 20 de juny a les 19.30 h, del Taller de Música Castell Vermell, sufragat per la Diputació d’Alacant dins de la campanya de “Música als pobles”.

Antonio Rico, regidor delegat de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Ibi, declara que “continuem pensant que la programació cultural ha d’abastar el màxim de persones possibles a través de les arts escèniques en general, tenint en compte edats i gustos. És difícil atinar amb tots però creiem que les programacions que s’estan dissenyant per al Teatre Riu i el Centre Cultural Salvador Miró arriben a completar en gran manera aqueixa demanda. Encara així, en cada semestre sempre es busca la millora contínua i que la programació arribe a tots els veïns de la localitat i de la província, ja que sobretot el Teatre Riu s’està fent un buit important en el panorama cultural alacantí”.

PROGRAMACIÓN CULTURAL EN IBI. ENERO- JUNIO 2020

 

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X