Les exposicions virtuals d’art van arribar per a quedar-se. Hi ha moltes persones que no tenen temps per a poder viatjar o no té la possibilitat de fer-ho, per això Cultura Orihuela et dóna l’oportunitat de poder fer una visita virtual a l’exposició Blas d’Otero situada a la Sala d’Exposicions Miguel Hernández. Una mostra que estarà oberta al públic fins al pròxim 12 de setembre.

La visita virtual de la mà d’Aitor Larrabide, director de la Fundació Cultural Miguel Hernández, que ens endinsa en l’obra de BLAS D’OTERO, un poeta coetani i amb gran influència de Miguel Hernández, la podràs realitzar pel canal de Facebook de la regidoria de Cultura (https://www.facebook.com/oricultura/videos/133084278959828) o pel canal de You Tube.

Mar Ezcurra, regidor de Cultura, ha expressat que “el visitant coneixerà la vida d’Otero gràcies a les fotografies de Sabina de la Creu i les notes biogràfiques i literàries de José Fernández de la Sota. Els 12 panells provenen de la Fundació Blas d’Otero a Bilbao i han sigut complementats en aquesta versió per a Orihuela amb primeres edicions i monogràfics sobre el poeta basc cedits per la Fundació Cultural Miguel Hernández i el seu director”.

Cal recordar que Blas d’Otero Muñoz va ser un dels principals representants de la poesia social i la poesia intimista dels anys cinquanta a Espanya i la seua relació amb el poeta oriolà Miguel Hernández li va fer dedicar-li un sonet i ser present en l’homenatge que els Pobles d’Espanya li van realitzar a Orihuela en 1976, on va sorgir Els Murals de San Isidro.

L’exposició BLAS D’OTERO està organitzada per la Regidoria de Cultura, la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Casa Museu Miguel Hernández, aquestes dues últimes també assumeixen el seu comissariat.