Mar Ezcurra, regidor de Cultura, ha presentat el Dia del Llibre que se celebrarà el divendres 23 i dissabte 24 d’abril a Oriola i Oriola Costa amb diverses activitats enfocades al foment de la lectura.

Tallers, contacontes i teatres infantils es desenvoluparan durant aquests dos dies tant a la Biblioteca Municipal María Moliner i el Centre Cultural La Llotja, a Orihuela, i en el Centre Cívic Albereda de la Mar en Oriola Costa.

Així, el divendres 23 d’abril, dia internacional del llibre, a les 18 hores tindrà lloc a la Biblioteca María Moliner el taller i el cuentacuento titulat `La sireneta i la màquina de cotó´.

També a les 18 hores, en el Centre Cívic Albereda de la Mar d’Oriola Costa, tindrà lloc el taller infantil `Jo també vull ser poeta´.

L’aforament per a aquests dos esdeveniments infantils estarà limitat a 20 persones i es compliran totes les mesures sanitàries.

El dissabte 24 d’abril, a les 12 hores, en el Centre Cultural La Llotja, se celebrarà el teatre infantil `Els animals agraïts´. Un espectacle per a públic familiar que integra teatre i música en directe. L’obra està inspirada en un conte popular de tradició oral pertanyent al nostre patrimoni col·lectiu que es remet a la cultura indoeuropea, amb la seua posada en escena es plantegen dues 2 objectius: d’una banda, recordar que és possible divertir-se com antany per mitjà de l’ús de la imaginació en la interpretació d’històries, i d’altra banda, continuar amb la labor de la transmissió del nostre patrimoni històric. Es tracta d’una versió lliure en la qual l’humor és el gran protagonista.

A les 11 hores, també el dissabte 24 d’abril, en el Centre Cívic Albereda de la Mar en Orihuela Costa se celebrarà el teatre infantil `Joc net! Tina i Tarantina´.

Aquestes activitats conclouran amb el concert `Grans llibres per a grans músics´ de l’Orquestra de Vents del Conservatori Professional de Música d’Orihuela, que tindrà lloc en el Teatre Circ Atanasio Die a les 19,30 hores el mateix dissabte 24 d’abril amb entrada gratuïta.

“En aquest concert podrem gaudir de l’estreta relació que s’estableix entre les diferents arts, però sempre amb l’obra literària com a protagonista. Són moltíssimes les grans novel·les que han inspirat als més prestigiosos músics per a elaborar peces basades en aqueixes obres”, ha explicat Mar Ezcurra, qui ha convidat a la ciutadania a gaudir d’aquest concert de l’Orquestra de vents del Conservatori Professional de Música d’Oriola que ens regalarà un meravellós programa amb les següents peces:

• Els viatges de Gulliver. Música de Bert Appermont

• La història d’Ana Frank. Música d’Otto m. Schwarz

• Tom Sawyer. Música de Franco Cesarini

• Crown of thorns (Corona d’espines). Basada en La Bíblia. Música de Julie Giraux

• El Quixot. Música de Ferrer Ferrán que conjumina música, paraula escrita i interpretació actoral, apareixent en escena i entaulant-se un bell dialogue entre el personatge més famós de la literatura universal, El Quixot, i la seua celebre creador Cervantes.

“Recordar que el dia Internacional del Llibre se celebra el 23 d’abril, ja que és la data en la qual van morir Miguel de Cervantes i William Shakespeare; probablement els dos autors més importants de la literatura universal”, ha comentat Ezcurra.

A més, i per a celebrar també l’aniversari de la Biblioteca Municipal María Moliner, s’inaugurarà el divendres 23 d’abril, l’exposició `Això no és un còmic´, organitzada per la Regidoria de Cultura, la Biblioteca Municipal María Moliner i la Direcció General de Béns Culturals de la Conselleria d’Educació i Cultura de la Regió de Múrcia.