Mar Ezcurra, regidora de Cultura i Joventut, ha presentat “Menuts Museus”, una programació infantil perquè els més xicotets de la família coneguen els Museus d’Oriola i el seu contingut amb activitats i visites guiades.

“Tots els mesos li dedicarem un dia als xiquets i xiquetes perquè puguen visitar els nostres museus i coneguen d’una manera divertida i apropiada per a la seua edat el gran patrimoni cultural que tenim a Oriola”, ha explicat Ezcurra.

Així, durant aquesta primera programació es visitaran la Casa Museu Miguel Hernández i la sala d’Exposicions Miguel Hernández, el diumenge 1 de març, “on un actor caracteritzat del poeta Miguel Hernández ens ensenyarà la casa on va viure al costat de la seua família, el seu pati i el seu hort. Ens explicarà la seua vida i ens llegirà algun dels poemes que va escriure”, ha avançat la regidora. El Museu Diocesà d’Art Sacre, el diumenge 22 de març, on coneixerem la vida de Diego de Velázquez i la seua obra “La Temptació de Sant Tomàs d’Aquino”. El Refugi Antiaeri, el dimecres 15 d’abril, on un soldat ens ensenyarà aquest curiós lloc situat baix terra enfront de l’Església de Santes Justa i Rufina. El Teatre Circ Atanasio Díe, on diversos trobadors ens donaran a conéixer els detalls d’aquest peculiar edifici, “un dels pocs exemplars de la tipologia de Teatre Circ Francés que queden a Europa”, el dijous 16 d’abril. El Museu de la Muralla, el diumenge 19 d’abril, on un actor caracteritzat de Pere I de Castella ens ensenyarà i explicarà aquest important jaciment musealizado. I el Museu de la Reconquesta, on la Armengola i Benzadón ens ensenyaran aquest museu dedicat a les Festes de Moros i Cristians d’Oriola, declarades d’Interés Turístic Nacional.

“Després de les visites als museus, els xiquets i xiquetes podran gaudir d’un taller de manualitats personalitzat. Per a això hem establit dos grups, un de 3 a 5 anys i un altre de 6 a 11 anys. Els més xicotets realitzaran abastes amb feltre a la Casa de Miguel Hernández, soldaditos de fusta en el Refugi Antiaeri, corones i elements festers en el Museu de la Reconquesta”, ha explicat Mar Ezcurra.

“Aquesta programació pretén permetre als més xicotets conéixer els museus i tots els seus detalls d’una manera divertida. Pretén acostar-los la Cultura i que senten com a propi el patrimoni de la ciutat”, ha comentat l’edil.

Totes aquestes visites i tallers són totalment gratuïts prèvia inscripció en el telèfon 672219071 a la Casa Natal de Miguel Hernández.