El dissabte 1 de maig l’Orquestra Simfònica d’Orihuela (ÓS) oferirà un concert en homenatge al poeta Miguel Hernández a l’esplanada de Platja Flamenca, en Oriola Costa.

Aquest concert s’emmarca en les activitats organitzades per la regidoria de Cultura, que dirigeix l’edil Mar Ezcurra, dins de la Primavera Hernandiana.

«Aquest concert comptarà amb un total de 20 músics en l’escenari que desenvoluparan un programa pensat per a evocar moments de la vida del poeta oriolà», ha explicat Mar Ezcurra, qui ha avançat que «durant el concert es recitaran els poemes `Vientos del Pueblo´, `Elegía´, `Niño Yuntero´ y `Nanas de la cebolla´, narrats per Emilio Pastor i Natalia Rodriguez».

El concert elaborat per l’Orquestra Simfònica d’Orihuela comptarà amb obres de Tchaikovsky, Dvorak, Holst, Ricard Meyer i Kalinnikov. Així mateix, s’estrenarà l’obra `Evocació´ escrita pel director de l’ÓS, Antonio Pujol, i dedicada a Miguel Hernández.

«El dramatisme, la incertesa, l’agonia però també la tendresa i l’alegria estaran molt presents en aquest concert que oferim a l’aire lliure en Oriola Costa», ha explicat Pujol.

El concert donarà principi a les 19 hores encara que des de l’organització aconsellen acudir una estona abans ja que hi haurà un estricte control d’aforament per a garantir el compliment de totes i cadascuna de les mesures sanitàries disposades.

«És una ocasió única per a poder gaudir de l’Orquestra Simfònica d’Oriola en un concert tan emotiu com el que han preparat en record i homenatge a Miguel Hernández. A més, és la primera vegada que aquesta meravellosa orquestra actuarà a l’aire lliure i en un lloc amb tant encant com l’esplanada de Platja Flamenca, en Oriola Costa», ha comentat Mar Ezcurra, regidora de Cultura.

Aquest concert estava previst celebrar-se el 17 d’abril però a causa de les inclemències del temps s’ha decidit posposar-lo.