Cultura d’Oriola reobri els Museus Municipals dilluns que ve, Dia Internacional dels Museus, garantint totes les mesures de seguretat

Cultura d’Oriola reobri els Museus Municipals dilluns que ve, Dia Internacional dels Museus, garantint totes les mesures de seguretat

Els Museus Municipals d’Orihuela se sumen a la celebració del Dia Internacional dels Museus i obriran les seues portes dilluns que ve 18 de maig, mentre que la Biblioteca Pública Municipal María Moliner i l’Arxiu Municipal començaran la seua activitat permesa aquest dimarts 12 de maig, ho ha anunciat aquest matí la regidora de Cultura, Mar Ezcurra.

Així, tots els Muesos Municipals se sumaran a la iniciativa posada en marxa per la Conselleria de Cultura de reobrir al púbic el dilluns 18 de maig, coincidint així amb la celebració del Dia Internacional dels Museus. Ho faran, tal com ha explicat Ezcurra, amb el seu horari habitual, de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i diumenges de 10 a 14 hores, i garantint totes les mesures sanitàries pertinents.

Cal recordar que es permetrà 1/3 de l’aforament en cada espai, es durà a terme la desinfecció diària tant de l’interior com de l’exterior dels museus, hi haurà senyalització especial per a garantir la distància de seguretat entre persones i cada museu disposarà de totes les mesures necessàries d’higiene tant per al personal municipal com per als visitants.

Els espais municipals que obriran les seues portes la setmana vinent seran el Museu Municipal del Betlem, el Museu Arqueològic Comarcal, el Museu de la Muralla, el Museu Sorzano de Tejada de la Fundació Pedrera, la Casa Natal de Miguel Hernández, el Museu de la Reconquesta i la Casa Museu Miguel Hernández.

“Aquests dos últims museus obrin les seues portes després de mesos tancats a causa de les obres de remodelació que s’han dut a terme en el seu interior i que ja estan finalitzades”, ha explicat la regidora.

En el cas del Museu de la Reconquesta s’ha canviat totalment la imatge, així com s’ha actualitzat gran part del contingut d’aquest museu en homenatge a les Festes de Moros i Cristians d’Oriola

En el cas de la Casa Museu Miguel Hernández l’actuació ha sigut molt més ambiciosa a causa dels desperfectes que va patir l’habitatge després de les pluges del passat mes de setembre. Així, s’ha intervingut en la coberta arreglant tota la teulada i s’ha renovat la pintura tant exterior com interior, entre altres treballs.

L’obertura de la Casa Museu es completa amb l’obertura també de la Sala d’Exposicions Miguel Hernández, on es podrà visitar l’exposició “Lorca, somni de llunyanies” i el centre de recepció hernandià.

També obrirà les seues portes dilluns que ve 18 de maig el Museu Diocesà d’Art Sacre qui obrirà al públic amb les limitacions corresponents d’acord amb les directrius del Govern d’Espanya.

El que sí que obri aquesta setmana, concretament aquest dimarts 12 de maig, és la Biblioteca Pública Municipal María Moliner i l’Arxiu Municipal d’Oriola.

La biblioteca obrirà les seues portes en el seu horari habitual, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores i els dissabtes de 10 a 13 hores, però ho farà només per a préstec i devolució de llibres i consultes bibliogràfiques, tal com s’indica en la resolució estatal.

L’Arxiu Municipal mantindrà el seu horari habitual de dilluns a divendres de 8 a 15 hores amb cita prèvia en el telèfon 965302891 i en archivoorihuela@hotmail.es.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X