Mar Ezcurra, regidora de Cultura, ha presentat hui les restauracions que s’han realitzat en els últims mesos de diversos béns mobles pertanyents a la Casa Museu Miguel Hernández.
“Es tracta d’algunes peces que formen part de la col·lecció permanent de la Casa Museu i que pel pas del temps o l’afectació de xilòfags han precisat d’una restauració”, ha explicat Ezcurra.
En concret es tracta de dues cadires, que han sigut reforçades, rebent tractament antixilòfags i restaurats els seus seients; les dues tapadores de les tinajas de la cuina; un sedàs per a tamisar la farina i un cocio que es troba al costat de la pila on la mare i germanes de Miguel llavaven la roba. Aquest cocio, recipient ceràmic similar a la tinaja però amb una obertura en la part inferior, s’utilitzava per a blanquejar la roba, d’aquí ve que la seua posició sempre haja sigut al pati al costat de la pila. “Aquesta peça ha sigut netejada i reforçada, unint les parts que s’havien fragmentat, a més s’ha posat en valor amb una millor ordenació dels tests del pati guanyant en visibilitat i diferenciant el seu ús que més té a veure amb l’aixovar domèstic que amb les plantes”, ha explicat la regidora, qui ha comentat que “aquestes actuacions formen part dels treballs continus de conservació que realitza la regidoria de Cultura a la Casa Museu del poeta oriolà”.
Mar Ezcurra ha volgut agrair a tot el personal que dia a dia cuiden d’aquesta Casa Museu Miguel Hernández i especialment al seu director i guia cultural, José Tomas Serna.