L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla, ha presentat la V edició del programa Cultura en barris, al costat de la regidora d’Acció Social i Igualtat, Mª Ángeles Goitia, el responsable de relacions externes d’Aigües d’Alacant, Martín Sanz,i la responsable de l´Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo.

Padilla ha destacat «la importància de la col·laboració entre regidories i institucions per a poder oferir a tots els ciutadans una programació cultural de qualitat». «Cultura en barris i Menutsbarris són un exemple de com l’Ajuntament aposta per descentralitzar la cultura, per a fer-la més accessible a tota la ciutadania, augmentant el nombre d’espais escènics existents fins a hui».

Goitia, en la mateixa línia, s’ha mostrat satisfeta de poder col·laborar amb un programa tan ambiciós i complet, en el qual els centres socials es converteixen en espais culturals a la disposició dels veïns.

La cinquena programació quadrimestral de la consolidada proposta d’extensió cultural pels barris d’Alacant coneguda com a CULTURA EN BARRIS està en marxa una altra vegada en aquesta nova edició a desenvolupar entre Octubre 2018 fins a Gener 2019.

En aquesta ocasió l’oferta alberga més de 80 propostes culturals per a tots els públics de teatre, dansa, música i narració oral a més de mostres i cicles específics dirigits a públic escolar i familiar (MENUTSBARRIS, TARDOR EN PARCS, JUGANADAL… )

Tots aquests programes, giren entorn de l’objectiu de la Regidoria de Cultura d’acostar nombroses propostes de totes les disciplines culturals a places, parcs, i espais públics de tots els barris de la ciutat, per a ampliar la quantitat d’espais escènics, i fer més accessible i atractiva l’oferta cultural per a tots els alacantins.

Cinc centres socials comunitaris, deu biblioteques de la xarxa municipal, sis places públiques i cinc parcs són els espais on es realitzaran les activitats , abastant quasi totes les zones de la ciutat.

L’objectiu del programa continua sent propiciar i facilitar l’accés a la cultura, fent real i efectiu el dret de tots a participar en la vida cultural i en els béns culturals públics . Establint per a açò una proposta periòdica ,variada i estable en les xarxes d’equipaments municipals de proximitat i en els espais públics de referència per a afavorir hàbits d’assistència i pràctiques culturals que fomenten la recuperació o creació de nous segments de públics, actius i futurs consumidors i demandants de cultura.

CULTURA EN BARRIS suposa l’oferta de difusió cultural més diversa i descentralitzada de la ciutat, i aquesta organitzada per la Regidoria de Cultura comptant amb el patrocini i la col·laboració de la Diputació d’Alacant, les Regidories d’Acció Social i Igualtat,el Institut Valencià de Cultura i Aigües d’Alacant.

MENUTSBARRIS

Nova campanya de teatre infantil i familiar dins de la programació habitual de CULTURA EN BARRIS en aquells Centres Socials Comunitaris (Felicitat Sánchez, Illa de Cuba, Gastón Castelló) que reuneixen les condicions tècniques necessàries per a representacions teatrals amb certa envergadura i qualificació escènica.

Amb ells pretenem contribuir al fet que la infància i les famílies dels entorns dels centres socials comunitaris tinguen propera una programació escènica de qualitat i que identifiquen a aqueixos equipaments de proximitat com a espais culturals amb una programació estable i oferir als centres educatius de l’entorn dels centres socials una oportunitat accessible i gratuïta d’activitat extra escolar relacionada amb les arts escèniques.

Una programació formada per tres muntatges de reconeguda trajectòria de grups de fora de la ciutat d’Alacant (Cartagena, Alcoi, País Basc) i tres muntatges de grups professionals consolidats de la ciutat.

Un total de 12 representacions doncs cada obra tindrà una funció concertada per a centres escolars de la zona al matí (es té confirmada la participació de mes de 20 centres de primària amb 2000 alumnes en total) i una altra de lliure accés per invitació para publique familiar en cada centre social.