Cultura ha reobert el «Museu de Belens» aquesta setmana

Cultura ha reobert el «Museu de Belens» aquesta setmana

El Museu de Belens és un dels enclavaments turístics d’interès més importants del casc històric situat en el carrer Sant Agustín, 3 i rep desenes de milers de visites a l’any. Està dins del circuit d’excursions que recorren el centre de la ciutat i la seua proximitat a l’Ajuntament li porta a rebre, també, als nombrosos turistes que recorren el palau consistorial.

El Museu de Belens conté en les seues vitrines milers de peces i diorames. Part dels seus fons procedeixen de donacions internacionals. El centre ofereix al visitant una variada perspectiva de figures i escenes inspirades en l’Antic i Nou Testament, quadres en relleu, pessebres en arquetes, oberts, pessebres panoràmics, etc.

Els interessats a recórrer les seues instal·lacions van a trobar també panells informatius sobre la història del belenismo. En un d’aqueixos cartells s’anota que “encara que en les catacumbes ja es van descobrir pintures amb escenes del Nadal, la primera representació corpòria del naixement de Jesús la va realitzar Sant Francisco en Greccio, en la Nochebuena de 1223, amb personatges i animals vius”.

Encara que els vertaders pessebres, conformats amb figures (i no amb persones) daten de 1252, any en què es va muntar un en el monestir de Füssen, a Alemanya.

A Espanya, en el segle XVIII, amb l’arribada del rei Carlos III des de Nàpols, el costum d’instal·lar pessebres es va imposar fora de l’àmbit eclesiàstic i es va popularitzar en el palau real, en les mansions i en moltes llars.

El museu presta els seus serveis de dimarts a divendres, de 10 a 13,45 i de 17,15 a 19,45 hores. Estarà tancat els dissabtes, diumenges i dilluns.

Amb la reobertura d’aquest equipament, la regidoria de Cultura aconsegueix restablir l’oferta de cultura tradicional i d’entreteniment lligada a aquest centre significatiu de la tradició belenística després que la regidora de Cultura, María Dolores Padilla, desbloquejara les dificultats que impedien el normal funcionament durant els últims mesos del Museu amb la contractació d’una ajudant interina.

Si conoces alguien al que pudiese interesarle esta noticia, comparte nuestro artículo en redes sociales. Incluye nuestros hashtags  #LOBLANC#CulturaContigo  #CulturaConmigo #CompartimosCulturaContigo. Para conocer otros eventos en la zona consulta nuestra Agenda

Si t’ha agradat aquesta notícia, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags:

#LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X