La Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, Mar Ezcurra, ha presentat aquest matí les jornades “Ginés Pérez de la Parra. Música per a un segle d’or”, unes jornades que es desenvoluparan a Oriola des de diumenge que ve 1 de maig al dijous 5 de maig “en homenatge i reconeixement a un dels grans compositors del Renaixement espanyol i al més il·lustre dels músics oriolans, Ginés Pérez de la Parra”.

Per a aquest homenatge, que inclou conferències, concerts i enregistraments musicals, s’ha comptat amb la col·laboració del Cabildo de la Catedral i s’ha realitzat sota la direcció artística i musical de Jesús Noguera Guillén, “un jove i reeixit músic oriolà establit a París amb un amplíssim currículum musical i un gran talent”.

Les activitats programades són:

L’1 de maig a les 19 h tindrà lloc a l’Auditori La Llotja, la conferencia Imatges del sagrat, veure l’invisible a càrrec de Ferrante Ferranti. Viatger, arquitecte, escriptor i un dels més importants fotògrafs francesos de les últimes dècades, Ferrante Ferranti analitzarà la sacralitat cristiana a través dels seus viatges per Europa, Hispanoamèrica i Àsia.

El 3 de maig a les 20 h el públic podrà accedir a un assaig obert en la Catedral d’Oriola del Ensemble Oriol, conjunt vocal fundat a París per Jesús Noguera Guillén. Concebut com un vertader moment de diàleg amb els artistes, els assistents descobriran el treball d’un ensemble professional destinat a la interpretació de la música polifònica del Segle d’Or.

El 4 de maig a les 20 h tindrà lloc a l’Auditori La Llotja la conferència Ser compositor en el Renaixement: el cas de Ginés Pérez, a càrrec d’una de les majors expertes, la Dra. Esperanza Rodríguez (Universitat Complutense de Madrid).

El 5 de maig a les 20h, tindrà lloc en la Catedral el concert Ginés Pérez de la Parra, Escoltar el silenci del Ensemble Oriol, amb la intervenció de la rapsode Luisa Pastor.

Amb la finalitat de perennizar la música de Ginés Pérez, a més dels actes programats, el Ensemble Oriol gravarà al llarg de la setmana diverses obres del compositor (algunes per primera vegada) que podran ser escoltades pròximament.