La regidora de Cultura i Joventut, Mar Ezcurra, ha presentat la programació que aquestes Regidories han preparat per a acomiadar l’estiu a Oriola, amb diferents activitats tant en el casc, en pedanies i en la costa. “La programació és variada, per a tots els públics, i contempla cinema, música, rutes per a conéixer millor la nostra ciutat, i opcions per als xiquets i xiquetes”, ha indicat Ezcurra.

Els xiquets i xiquetes del municipi podran gaudir de cuentacuentos infantils en diverses pedanies oriolanes i en el Barri de San Isidro. Totes les sessions comences a les 20.00 hores i estan programades de la següent manera: 26 d’agost en L’Apareguda, en la Plaça del Centre Cívic; 27 d’agost en Torremendo, en el Centre Social; 28 d’agost en El Escorratel, en el Centre Social; 29 d’agost en Desamparados, en la Plaça de l’Església; el 30 d’agost a Molins, en el Centre Cívic; 2 de setembre en Arneva, en el Centre Social; 3 de setembre en el Barri de San Isidro; 4 de setembre en La Murada, en la Plaça de l’Església; 5 de setembre en Hurchillo, en la Plaça de l’Església; 9 de setembre en Mitja Llegua, en el Centre Social; 10 de setembre en Correntías, en el Centre Cívic; 11 de setembre en Camí d’Enmig, en el Centre Social; i el 12 de setembre en La Matança, en el Centre de la Tercera Edat.

També s’han preparat diverses sessions de cinema en un cicle anomenat “Estiu de cinema”, que omplirà el municipi de pel·lícules durant cinc dies. La programació queda de la següent manera, projectant-se totes les pel·lícules a les 21.30 hores: 26 d’agost en el Barri Sant Pere d’Oriola, “Futbolísimo”; 27 d’agost en el Raiguero de Bonança, “Els Increïbles 2”; 28 d’agost en Sant Bartolomé, “Superlópez”; 29 d’agost en El Escorratel, “Hotel Transsilvània 3”; i el 30 d’agost en la Glorieta Gabriel Miró d’Oriola, “Campeones”.

En les activitats previstes també hi ha buit per a la música i s’han organitzat tres concerts: el 28 d’agost, a les 22.00 hores, ‘Big band DACAPO’ actuarà al Carrer Luis Barcala d’Oriola; el 29 d’agost, a les 21.00 hores, ‘Grup Flor del taronger “Del Bolero al Pop”’ actuarà a l’Esplanada de Platja Flamenca, en la costa; el 6 de setembre, a les 22.00 hores, tindrà lloc el Gran Concert de Setembre en la Plaça de Togores d’Oriola. El grup que actuarà es revelarà pròximament.

Per a acabar, i com a novetat, hi ha preparades una sèrie de rutes per la ciutat emmarcades en l’activitat “Nits de Ruta”. Seran gratuïtes, però amb aforament limitat. S’habilitarà una via d’inscripció que s’anunciarà en els pròxims dies. Les rutes comencen el 29 d’agost, a les 21.00 hores, amb la “Ruta Cultural Nit de les Estreles” i concert del ‘Trio Camerata Antiga’, que consistirà en un passeig nocturn des de l’Ajuntament d’Oriola fins a l’esplanada del Seminari, on se celebrarà aquesta actuació musical. El 5 de setembre, a les 20.30 hores, podrem gaudir de la “Ruta dels Dracs”, en la qual Miguel Sánchez descobrirà als assistents la història d’Oriola a través de dracs, harpies, sirenes, aixetes, dimonis, gàrgoles i altres éssers que habiten en el centre històric de la ciutat; l’eixida s’efectuarà des de Santo Domingo. El 13 de setembre, també amb eixida a les 20.30 hores des de Santo Domingo, “Ruta pel Palmerar” i concert de flamenc a càrrec de ‘Andrés Hernández and Company’ en Sant Antón. Per a acabar, el 20 de setembre, a les 20.30 hores i amb eixida des de Santo Domingo, “Ruta del Grial” per Miguel Sánchez, autor de la novel·la de misteri ambientada a Oriola ‘El Grial de Llucifer’.