La regidora de Cultura, Mar Ezcurra, i la presidenta de la Fundació Pedrera, M.ª Carmen Martínez, han presentat l’exposició “La pintura convertida en paisatge” de la Col·lecció Ars Citerior de la Comunitat Valenciana que es va inaugurar en el Palau Sorzano de Tejada.

Es tracta d’una mostra col·lectiva composta per 35 obres que giren entorn al tema del paisatge sent selecció dels fons de la Col·lecció Ars Citerior i d’autors tan destacats com Albano Hernández, Dis Berlin, Monika Buch, Francisco Farreras, Rafa Macarrón, José María Yturralde o l’oriolà Víctor Cámara que han plasmat la seua personal perspectiva paisatgística en més d’una vintena de quadres.

“Des de la Regidoria de Cultura és un vertader honor i tot un privilegi poder col·laborar tant amb la Fundació Pedrera, que de nou torna a posar a la disposició de la nostra ciutat aquest emblemàtic palau, el Palau Sorzano de Tejada, on fins al 30 d’abril estarà exposada aquesta mostra, com amb la Col·lecció Ars Citerior de la Comunitat Valenciana, que ens dóna l’oportunitat de gaudir d’aquests meravellosos paisatges”, ha explicat Mar Ezcurra.

L’exposició estarà oberta al públic des del 30 de gener fins al 30 d’abril en la segona planta del Museu Sorzano de Tejada i aprofitant la mateixa s’han organitzat activitats complementàries com a visites guiades i conferències.

Així, el dijous 6 de febrer a partir de 20.00 hores tindrà lloc la xarra “Memòria del paisatge”, a càrrec de Javier B. Martín. El dijous 26 de març, a les 20.30 hores, José Luis Martínez Meseguer, comissari de l’exposició, oferirà la xarrada titulada “Altres paisatges en la pràctica artística contemporània” i el dijous 23 d’abril Alfonso de la Torre parlarà sobre “la limitada energia del paisatge”.

L’exposició ha sigut organitzada per Ars Citerior i pretén convertir aquesta col·lecció en “un diàleg intergeneracional d’artistes contemporanis a través de les seues obres, que resulta així tan innovador com sorprenent”, ha comentat el comissari de la mostra.

L’exposició “La pintura convertida en paisatge” es va inaugurar el dijous 30 de gener en el Palau Sorzano de Tejada.