L’aposta de ‘La cuarta piel’ per redescobrir les històries que amaga el territori d’Alacant creix amb l’arribada de ‘Pròtesi i Bestiaris’, un projecte finançat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant a través de la convocatòria pública de subvencions per al Desenvolupament de Projectes Culturals i Artístics. ‘Pròtesi i Bestiaris’ és un podcast concebut com una guia de viatges que especula amb altres futurs possibles. Un assaig sonor que proposa deixar de veure el món únicament des d’un punt de vista humà i convida a experimentar la riquesa del planeta, tenint molt present que els humans convivim amb moltes espècies.

Aquesta iniciativa promoguda per l’Ajuntament d’Alacant s’estrenarà durant una excursió a la muntanya, prevista per a dissabte que ve 17 de desembre a les 11 hores. L’activitat consistirà en una ruta guiada pel podcast, i les persones interessades poden inscriure’s en el mail info@lacuartapiel.com. Així mateix, l’episodi estarà disponible en les plataformes digitals a partir del 15 de gener.

L’edil de Cultura, Antonio Manresa, ha destacat «la importància d’aquest projecte, i la implicació en aquest primer episodi de les associacions que s’han bolcat directament amb un dels entorns més recognoscibles de la nostra ciutat com és la muntanya Benacantil. Un enclavament únic, representatiu de l’essència d’Alacant, i al qual hem de prestar especial atenció».

Cada episodi tracta un ecosistema d’Alacant i va acompanyat d’una ruta i un llibre que amplia l’experiència de la visita. D’aquesta manera, els oïdors que així ho desitgen podran conéixer aquests territoris com si seguiren una audioguia en directe. I aquells que no puguen realitzar la visita en directe, podran gaudir d’una experiència immersiva a través de l’escolta del podcast i la lectura del llibret

El primer episodi, s’estrenarà el dissabte 17 de desembre, i se situa en la muntanya Benacantil. A mig camí entre la ficció i la investigació, una veu guia a l’oïdor a través d’un passeig a la muntanya per a descobrir les històries i criatures de la muntanya. En aquest episodi, l’oïdor descobrirà en primera persona les històries sobre la reforestació de la muntanya, així com coneixerà detalladament les complexes relacions entre els humans i la resta d’animals que l’habiten. El podcast inclou testimoniatges de Ecologistes en Acció, l’Associació de Veïns del Raval Roig i Fridays for Future, entre altres.