La Regidoria de Cultura ha presentat la programació de ‘KAKV Estival’, el conjunt d’esdeveniments que es desenvoluparan a la ciutat des de juliol fins a setembre, i que suma Escènica 2, Les Creus 28, la Setmana de Cinema, Festival HOP i Folklore 30, una iniciativa que pretén unificar tota l’oferta d’activitats dels mesos d’estiu i que converteix a Villena en la capital cultural de la província en aquests mesos.

L’edil de Cultura, Elena Benítez, ha explicat que d’aquesta manera s’unifica l’oferta perquè siga “més accessible, més fàcil de conéixer i amb major antelació per a permetre un millor accés i assistència a cadascun de les activitats”. Per a la regidoria, aquesta campanya d’informació vindrà acompanyada d’accions de difusió de cadascuna de les activitats, però “ens permet anticipar la programació” i donar-la a conéixer al conjunt de la ciutadania i de la resta de la província d’Alacant.

Villena serà el punt de trobada d’Escènica 2, a principis de juliol; Les Creus 28, per a arrancar el mes d’agost amb aquest esdeveniment de titelles; la Setmana de Cinema que compleix el seu 40 aniversari, entre el 6 al 23 d’agost; el Festival HOP, dedicat a l’art urbà en totes les seues disciplines, entre el 24 al 28 d’agost; i finalment, Folklore, entre el 17 al 19 de setembre. Aquestes activitats tindran la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Diputació i la Universitat d’Alacant.

Escènica 2

La primera de les activitats serà la segona edició d’Escènica, que ofereix cursos formatius en arts escèniques per a tots els públics, des dels quatre anys fins a adults, que coordinen José Ortiz, de la Creativa i Andrés Leal de IMAC teatre. A més, oferirà nou espectacles gratuïts en diferents escenaris com la Casa de la Cultura, el Pati de la Casa del Festers o el Claustre del Santuari de les Virtuts.

El director de la Casa de la Cultura, Pepe Ayelo, va assenyalar que s’ha conformat una proposta amb activitats “diverses i multidisciplinàries dins de les arts escèniques” amb representacions que van des de “el local al nacional i internacional”. Escènica 2 oferirà entre el 5 i el 9 de juliol un taller ‘La Xicoteta Creativa, teatre i creativitat’ per a xiquets a partir de quatre anys. A més, la ‘Jornada Intensiva de Teatre i Creativitat’ per a joves a partir de 13 fins a 17 anys. I, finalment el taller de l’actriu Cristina Alcaraz, ‘Interpretar davant de la càmera’.

Entre les activitats i representacions s’ha recupera l’obra del grup de teatre de l’IES Les Fonts, finalista en els premis Buero Vallejo amb la representació de ‘Això no és una escala’. A més, hi haurà teatre universitari, clown, dansa trans teatre de carrer o titelles per a adults. Aquesta disciplina última representada pel retorn a Villena de l’obra “Qujijote”, creada per la companyia Bambolina Titelles fa 30 anys i representat en la desapareguda Setmana del Llibre de Villena, pocs dies després de la seua estrena. Cal assenyalar que aquesta obra ha realitzat prop de 400 funcions en 36 països diferents. En el programa d’Escènica 2, s’ha triat el claustre del Santuari de les Virtuts com a lloc per a representar aquesta obra que es duu a terme il·luminada únicament amb ciris.