La regidoria de Cultura ha presentat la nova edició del festival ‘Diversa’ amb una nova oferta variada de teatre, literatura, cinema o esport. La Regidora de Cultura, Marga Antón, i el director del CCCE l’Escorxador, José Luis Mas, han presentat aquesta la nova edició. Marga Antón ha ressaltat que “el festival va nàixer amb la intenció de donar visibilitat i mostrar la realitat LGTBIQ+ des d’una perspectiva cultural sota el lema ‘Més visibles, Més possibles’”.

El festival que dóna inici el 4 de juny, amb l’obra de teatre ‘La piedra oscura’, i finalitza el 27, amb la projecció als Cinemes Odèon de ‘Entre nosotras’, ho farà enguany sota el lema estatal ‘Feminismes, igualtat i drets humans’. Antón ha ressaltat que es recuperen totes les activitats que no es van poder fer en el 2020 per la pandèmia com el Concert de Javiera Mena i el pregó a la Terrassa del Escorxador. Quant a la tradicional gimcana, que es desenvolupava als carrers del centre, s’ha reconvertit en un concurs en el Espai Escènic del Escorxador el diumenge 14 de juny.

De les activitats programades han destacat la presència del waterpolista Víctor Gutiérrez (primer esportista a aconseguir una condemna per homofòbia en waterpolo), l’escriptora Elvira Sastre, l’espectacle DONATS guanyador del premi MAX al millor espectacle juvenil 2019, la cantautora xilena Javiera Mena, una jornada d’esport LGTBI+ a càrrec de DIMOVE ELX i una taula redona sobre persones LGTBI+ amb discapacitat intel·lectual. També es desenvoluparan els tradicionals tallers familiars de formació artística.

El Festival DIVERSA es desenvoluparà en diversos espais de la ciutat, destacant l’Espai Hernandià, la Ciutat Esportiva o els Cinemes Odeon, encara que la majoria de les activitats tindran lloc en el Escorxador. Marga Antón ha destacat que la mitjana de públic que participa en les activitats del DIVERSA per edició supera les 3.000 persones. Enguany es mantenen les reduccions dels aforaments i es compleixen totes les mesures sanitàries oportunes. El concert de Javiera Mena a la terrassa tindrà un aforament de 300 persones. A més, totes les activitats són gratuïtes mitjançant inscripció i assignació de seients en l’accés a cada activitat, amb l’excepció del concert, el pregó i la projecció de “Entre nosotras” als Cinemes Odèon.

Malgrat ser un Festival municipal, una de les seues característiques és que es programa i executa per un grup de voluntaris i voluntàries.