La regidoria de Cultura, que dirigeix Antonio Manresa, ha presentat la mostra “Alacant a Escena 2021”, que tindrà lloc del 24 de setembre al 20 de novembre, amb una programació de deu actuacions escèniques -una de dansa, quatre de teatre, quatre de circ i una jornada professional-, que es realitzaran en el Teatre Principal, en el Centre Cultural les Cigarreras i en diversos Centres Socials Comunitaris.

L’edil de Cultura, Antonio Manresa, ha assenyalat que “Alacant a Escena és una clara aposta que té la regidoria de Cultura i la ciutat d’Alacant en les arts escèniques”.

El principal objectiu de “Alacant a Escena” és oferir per part de les institucions, el suport directe a les companyies professionals de recent creació o en vies de consolidació, així com promocionar i exhibir espectacles d’arts escèniques inèdits. Aquestes companyies són seleccionades prèviament dins de les convocatòries anuals del V Concurs de Projectes de Producció de Teatre, Dansa i Circ AE de la regidoria de Cultura.

Les representacions tindran lloc en diferents localitzacions repartides per tota la ciutat, en el Teatre Principal, en el centre Cultural les Cigarreras, en la plaça de la Creu en el barri de la Verge del Remei, així com en tres Centres Socials Comunitaris, Illa de Cuba, Felicitat Sánchez i Gastón Castelló.

Programació “Alacant a Escena 2021”

La mostra d’arts escèniques comença el divendres 24 de setembre amb l’obra de teatre “El manual de la señora de la limpieza”  de la Sogorb Arts Escèniques, seguit de la mostra d’una obra encara no estrenada a la ciutat, d’un grup de la província amb trajectòria professional reconeguda com Cia.Ferroviària amb el teatre “El sueño de la razón” el diumenge 26 de setembre, totes dues en el Teatre Principal. L’1 d’octubre, arriba al centre cultural les cigarreras “Penélope no come perdices”del col·lectiu Brapalá, i “Radiofònics” de Cia. Radiobuida el 29 d’octubre en el Centre Social Comunitari Illa de Cuba.

D’altra banda, una de les novetats són les quatre produccions circenses gràcies a la mútua col·laboració entre “Alacant a escena 2021” i la dotzena edició del festival Circarte, que comparteixen calendari i algunes de les seues funcions com la companyia convidada de circ de carrer col.lectiu f.r.e.n.e.t.i.c. amb l’obra “Save the temazo”. Les altres tres representacions circenses que componen la mostra són “La mudanza” de Guillem Fluixà, “Desempolsant” de Companyia Aicraig, i “Rec.on(*strucció” de Lucas Ruiz Producciones.

El dissabte 20 de novembre arriba al Centre Social Comunitari Gastón Castelló la dansa “Rosa é nome de mulher” de Jamburana, és una obra de dansa contemporània amb fortes influències de la cultura i les danses afrobrasileiras, embolicada de pinzellades teatrals.

Per a finalitzar, també s’ha organitzat una jornada professional en col·laboració amb Circarte en el Centre Cultural les Cigarreras el 21 d’octubre, on es farà un debat i reflexió sobre la igualtat en les arts escèniques.

La venda anticipada d’entrades es podrà adquirir en la taquilla del Teatre Principal per a les dues obres que es realitzen en aquest emplaçament, o a través de les següents pàgines webs:

www.teatroprincipal.es

www.instanticket.es

www.festivaldecirco.com

www.entradasatualcance.com