La regidora de Cultura, Mar Ezcurra, ha presentat un programa de visites guiades en els museus d’Oriola que tindran lloc tots els dissabtes d’agost i setembre a les 11 del matí.

“Amb la finalitat de donar a conéixer els nostres museus i descobrir les històries que guarden hem dissenyat aquest programa de visites guiades gratuïtes que oferiran els nostres guies culturals”, ha explicat Mar Ezcurra, qui ha convidat a tots els ciutadans a aprofitar aquestes setmanes d’estiu per a conéixer d’una manera més íntima el nostre patrimoni cultural i monumental.

Les visites guiades organitzades per la Regidoria de Cultura seran tots els dissabtes a les 11 del matí i comptaran amb un aforament màxim de 20 persones. Les inscripcions es realitzaran a través del telèfon 672 219 071.

Així el dissabte 1 d’agost i el de 12 de setembre la visita cultural es realitzarà en el Museu de la Muralla, on podrem gaudir del jaciment arqueològic existent entre el qual destaca la muralla i quatre torrasses datades en època almohade (declarats BIC), banys àrabs, carrer i habitatges islàmics i baixmedievals, palau gòtic i restes arquitectòniques de la Casa del Pas (edifici del segle XVIII).

El dissabte 8 d’agost i el 19 de setembre serà el torn del Museu Arqueològic Comarcar Sant Joan de Déu on es conserven materials de variada i àmplia cronologia, compresa des del Paleolític, per als més antics, fins a principis del segle XIX, per als més moderns. La major part d’ells són d’origen local o comarcal i procedeixen de les excavacions realitzades pel propi museu. També en aquest museu es troba La Diablessa, obra de Nicolás de Bussy.

El dissabte 22 d’agost i el 26 de setembre la visita guiada serà a la Casa Museu Miguel Hernández, casa on va viure al costat de la seua família el poeta oriolà Miguel Hernández. Visitarem el pati i l’hort on es conserva la seua famosa figuera així com la sala d’exposicions contigua on està exposada la mostra de l’artista Paco Sáez.

El recentment remodelat Museu de la Reconquesta serà visitat el dissabte 29 d’agost. En aquesta visita coneixerem els detalls històrics de la Reconquesta a Orihuela, la llegenda de la Armengola, el Pacte de Teodomiro, l’origen de les nostres festes de Moros i Cristians i la Festa actual. Així, també podrem veure vestits originals de armengola i ambaixadors.

Totes les visites són gratuïtes i comptaran amb les mesures de seguretat i sanitàries.