El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha manifestat que el seu departament ha incrementat fins a 15.000 euros la seua contribució al festival de creació i música experimental ENSO, programat en el centre Cigarreras per a l’última cap de setmana d’octubre, els dies 28, 29 i 30.

Manresa ha estat flanquejat en la presentació pels fundadors alacantins del festival, que va nàixer en Cigarreras fa cinc anys i que atrau a la meitat del seu públic de ciutats com Madrid, Albacete, Múrcia, València i Londres, “d’on es desplacen exclusivament per a vindre a ENSO”, han explicat en l’acte davant els mitjans. El festival té compromeses ja totes les seues entrades.

El regidor de Cultura ha subratllat que el Consorci de Museus i Radi 3 són socis col·laboradors importants del festival i que, al costat d’altres marques com Alhambra, arriben a reunir un pressupost que s’aproxima als 30.000 euros de cara a aquesta cinquena edició. Manresa ha afegit que les novetats culturals que aporta aquesta cita de producció i música electrònica li converteixen en una aposta segura de l’Ajuntament.

En dos auditoris

Juan Carlos Castro, Javier García i Juan Carlos Cembreros, fundadors de ENSO, han acompanyat a Antonio Manresa en l’aquesta compareixença davant els mitjans de comunicació per a divulgar el programa complet del festival, que es desenvoluparà principalment a l’auditori de la Caixa negra i que utilitzara, a més, la sala d’actes de la Casa de la Música.

Tant el regidor com els creadors han explicat que la major part del públic que segueix en directe les actuacions, un 60% aproximadament, procedeix de fora de la província.

El dijous 28, a més de l’actuació en directe de Undo, en el programa es destaca la taula redona “Premsa musical electrònica i nous mitjans”, en la qual debatran Rosa Pérez (RÀDIO 3), Pat Quinteiro (MIXMAG SPAIN), Edu Pérez Wassdorp (DJMAG ÉS), Albert Salinas i Phillip Sherburne (LAPSUS RÀDIO), Adrián Oller (WOLOLOSOUND), Juanan Lorente (808 RÀDIO), Juanita Ramírez, (XARRANT AMB JUANITA), Víctor Amorim (MUSIC RADAR CLAN) i Fernando Fuentes (JAGUAY/*ENSO)

Diàleg obert al públic

El programa complet de ENSO 2021 es pot veure en https://ensolab.es/ on es desgranen totes les novetats.

En la presentació també han posat l’accent en l’entrevista oberta al públic que sostindran el grup Esplendor geomètrica i membres del magazine Industrial Complexx, dedicat a la música experimental. Esplendor geomètrica, precisament, serà el grup que clausure amb el seu concert el dissabte a la nit 30 aquesta V edició del festival nascut a Alacant.

ENSO és considerat un dels esdeveniment més importants de l’any en cultura i art digital de la província gràcies a les seues propostes d’avantguarda, segons ha ressenyat Antonio Manresa.