La regidoria de Cultura, a través del departament de Memòria d’Alacant, ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana una subvenció amb la finalitat d’instal·lar la senyalística en la zona de la Serra Grossa per un import de 20.000 euros. Entre els elements a col·locar es troben els tòtem i faristols en els voltants de la Britànica, El Molinet i Camp dels Ametlers.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa va mantindre el mes de gener passat una reunió amb José Ignacio Pérez, director general de Qualitat Democràtica de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica per a tractar el projecte de restauració dels elements patrimonials de la serra El Molinet.

En aquesta primera presa de contacte, que va seguir al febrer amb una reunió tècnica, l’edil de Cultura va expressar el seu interés pel finançament d’aquestes actuacions que afecten les defenses antiaèries conformades per bateries, plataformes per a artilleria, garites, trinxeres així com grafiti de soldats realitzats durant la guerra civil. En aquesta línia, els treballs de restauració també recullen actuacions en elements ja reformats que han sigut deteriorats amb el pas del temps com els camins de pedrera, les restes del molí del Molinet o el front de pedrera.

Aquesta primera sol·licitud es complementarà amb una altra, l’any vinent, que s’eleva a la mateixa quantitat per a l’elaboració de la senyalística vertical i els fullets informatius.

Manresa ha assenyalat que “estem parlant d’ampliar l’oferta que Alacant oferirà en matèria d’arqueologia de la guerra civil al costat dels refugis. Això converteix a la nostra ciutat en un referent patrimonial amb atractiu turístic diferenciat i únic perquè ens convertim en una ciutat que està a l’altura d’altres europees en aquesta mena de patrimoni”.

La regidoria de Cultura pretén iniciar els treballs amb els elements relacionats amb la senyalística en la zona del Molinet.