Des de la Plataforma Salvem L’ideal informen del gran pas donat per la ciutat d’Alacant per a salvaguardar el patrimoni històric-cultural del Centre Tradicional d’Alacant.

Gràcies a les pressions de la plataforma, la totalitat del ple de l’Ajuntament d’Alacant, va aprovar la petició per a declarar Bé d’Interés Cultural els edificis del Cinema Ideal, el Teatre Principal, la Casa de Socors i el Mercat Central. Aquesta petició ja ha sigut tramitada i està a l’espera de ser acceptada per la Conselleria de Patrimoni de la Generalitat Valenciana.

Les recents notícies de la compra del Cinema Ideal per part del grup empresarial Baraka posen en escac, una vegada més, la conservació del centre històric-tradicional de la ciutat. És important puntualitzar, a causa de les notícies que circulen, que l’edifici encara no pertany a Baraka i que l’oferta, de 6 milions d’euros, està subjecta a l’acceptació per part de l’Ajuntament del projecte bàsic per a construir un Hotel. Aquest procés podria demorar-se fins a dos anys durant els quals la plataforma Salven l’Ideal estarà vigilant i preparada per a presentar al·legacions a aquest.

La catalogació i conseqüent protecció de l’Ideal, el Teatre, la Casa de Socors i el Mercat sota l’empara de ser Béns d’Interés Cultural (BIC) és un gran pas en la direcció correcta per a conservar el nostre patrimoni ja que dificultaria una mica més la modificació de qualsevol aspecte d’aquests edificis.

Finalment, posen l’accent que la plataforma Salvem L’ideal no pretén una conservació merament estètica sinó que insta i treballarà perquè l’Ajuntament d’Alacant i més concretament la Regidoria d’Urbanisme facen una modificació puntual del Pla Especial del Centre Tradicional i declaren la parcel·la de l’Ideal d’ús exclusivament Cultural, creant així una protecció integral del seu ús històric que ajude a revitalitzar la cultura en el centre i que proporcione, tant als Alacantins com a aquelles persones que ens visiten, un motiu d’orgull i una raó més per a triar la nostra ciutat com a destinació.