Les regidories de Cultura, que dirigeix Antonio Manresa, i d’Innovació, Modernització i Coordinació de Projectes, regida per Antonio Peral, col·laboren en una iniciativa comunitària, al costat de veïns del barri de Sant Antón, que podrà apreciar-se els pròxims dies en el centre Les Cigarreras.

El projecte es presentarà en forma d’exposició col·lectiva i aspira a créixer, com explica el responsable de Cultura i portaveu municipal, Antonio Manresa: “Estem preparant una exposició referent als treballs que vam fer en els murals del barri de Sant Antón. És una proposta que volem traslladar a tot l’entorn del Edusi Art perquè crec que és bona, comptant a més que va tindre un bon acolliment tant pels veïns com per tota la ciutadania d’Alacant. Amb la qual cosa, comencem amb aquesta exposició però amb les mires posades a preparar un projecte més gran i que cobrisca tots els barris connectats a Edusi Art”.

Antonio Peral, regidor responsable de Coordinació de Projectes, de l’Oficina de captació de Fons Europeus i d’impulsar Edusi Alacant, ha afegit que es tracta “d’activitats culturals finançades des de la Unió Europea amb l’objectiu final de dinamitzar el territori i obrir-lo a noves realitzacions que incidisquen a millorar la qualitat de vida dels ciutadans assentats en els barris englobats en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi)”.

Amb artistes de diverses disciplines

Divendres que ve, 22 de gener, a les 18 hores, es presentarà “Districte 1 – Sant Antón” en el centre cultural Les Cigarreras, al carrer Sant Carles, una exposició col·lectiva que estarà oberta fins al 20 de febrer, observant la vigent normativa sanitària amb la finalitat d’evitar problemes vinculats a la pandèmia.

“Districte 1 – Sant Antón” reuneix els treballs realitzats entre l’estiu i la tardor del passat any per artistes de diverses disciplines en col·laboració amb els veïns i veïnes d’aquest barri i dins del programa de «Edusi Art, un projecte de canvi», ha aclarit l’edil de Cultura.

Rehabilitació i Cultura

“Edusi Art” – segons indica Antonio Peral “té com a fi la intervenció social i comunitària a través de l’art urbà i altres interaccions socioculturals que promoguen el treball de rehabilitació d’espais deteriorats i l’activitat cultural de la zona Edusi d’Alacant, mitjançant una participació veïnal activa”.

Muralistes i il·lustradors

“La presentació de “Districte 1 – Sant Antón” compta amb el finançament i col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant, amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), EDUSI Alacant – Àrea Les Cigarreras i el Consorci Museus de la Comunitat Valenciana”, segons afigen des del complex cultural que funciona en l’antiga fàbrica de Tabacs.

El regidor de Cultura i portaveu municipal, Antonio Manresa, ha puntualitzat que “participen un gran nombre d’artistes muralistes i il·lustradors de dins i fora de la província, entre ells Manolo Mesa, Toni Cuatrero, Iris Serrano o María Maraña”.

El barri de Sant Antón com a inspiració

“La mostra reuneix, a més, els projectes d’Eva Máñez i José Luís Carrillo, així com altres manifestacions culturals que tenen com a objecte el barri de Sant Antón i el seu veïnat”, segons les manifestacions de Manresa. Entre aquestes manifestacions ha citat:

• EDUSIART, ART URBANO. Realització de Murals i presentació mapa art urbà del Barri de Sant Antón.

• EXTRAMURS. Reportatge Fotogràfic de José Luís Carrillo

• RECORDANDO EL BARRI. Projecte Audiovisual d’Eva Máñez

• 75é ANIVERSARI FOGUERA SANT ANTÓN BAIX.

• ARXIU VEÏNAL A.V. Sant Antón.