Aquest curs intermedi va dirigit a l’alumnat que, després d’haver seguit el curs inicial, desitgen continuar aprofundint en un mètode pràctic de Creació Literària dedicat a la ficció (relate/novel·la/gèneres híbrids).

OBJECTIUS DEL CURS

A.- Desenvolupar un sistema propi i individual de creació literària

Desenvolupar i perfeccionar un sistema propi i individual de creació literària. Es treballarà en major profunditat l’esquema previ de l’obra, i la manera de treballar amb els punts febles i flacs de cadascuna. Els alumnes hauran d’entregar un esbós del mètode que han elaborat al final del curs.

B.- Arribar a la redacció definitiva d’un projecte

L’objectiu final serà treballar en idees pròpies; i que els alumnes redactar o enfocar-se de cap manera definitiva de les idees noves que hagen sorgit i que s’hagen treballat al llarg del curs.

C.- Influència d’estímuls literaris i extraliterarios.

Es treballarà amb fragments d’obres narratives, poemes, cançons, vídeos musicals, quadres, fotografies, pel·lícules… i la influència que aquests tenen sobre la creació individual. Així mateix, s’animarà als alumnes al fet que recreen les condicions en les quals escriuen (amb música, sense ella, solos, a mà) i se’ls demanarà que expliquen per què les han triades i què extrauen d’elles.

D.- La creació literària i els seus mites

E.- Lectura i el comentari crític d’obres clàssiques.

La professora facilitarà abans del curs una llista de llibres (5) recomanats per al seguiment del curs. Com un exercici final, es tracta que els alumnes seleccionen una sèrie d’obres clàssiques que componguen el seu cànon particular.

PROGRAMACIÓ I TEMARI

PROGRAMA

Dissabtes i diumenges de 18 a 21h (hora Espanya peninsular)

3 i 4 d’octubre

17 i 18 d’octubre

31 d’octubre i 1 de novembre

14 i 15 de novembre

21 i 22 de novembre

28 i 29 de novembre

TEMARI

1. Desenvolupar un sistema propi i individual de creació literària

2. Arribar a la redacció definitiva d’un projecte

3. Influència d’estímuls literaris i extraliterarios

4. La creació literària i els seus mites

5. Lectura i el comentari crític d’obres clàssiques

Matrícula ací