L’Institut Valencià de Cultura ha presentat la programació del segon trimestre del 2019 a la ciutat d’Alacant amb una cita de les les arts escèniques el 13 d’abril amb Lluís Homar, que posarà en escena “Terra Baixa.

Al maig, serà el moment de la proposta musical de la temporada, amb el concert del Diluvi el dissabte 4 de maig. També arribarà al Arniches “Kassandra”, l’espectacle de Temporada Alta i el Teatre Nacional de Catalunya, que tindrà lloc el 10 de maig. Les noves tecnologies tindran un paper destacat el 18 de maig amb l’arriscada obra Control Freak, de Kulu Orr, i el mes conclourà amb Sergi López interpretant “Senar solum” el dia 25 i amb la reeixida “Tirant”, la coproducció del Institut Valencià de Cultura i de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic que ha passat ja per València, Madrid i Castelló i que arribarà a Alacant el dia 31.

Emmarcats dins de “Abril en dansa”, tindran lloc dos espectacles que acostaran la dansa als públics del Arniches: “Canvas of bodies” de Taiat Dansa, “Ikebana” de Projecte Good” i “A re-enactment of Gertrud Bodenwieser’s vienense expressionism”, de la companyia Off Verticality i de la universitat austríaca Anton Bruckner.

Programació didàctica i familiar

Com sempre, la programació didàctica i familiar té una gran importància en l’Arniches.en aquesta última part de la temporada s’han programat dos espectacles dins del cicle “Menut Arniches”: “Piccoli sentimenti”, teatre d’objectes de Thof Théatre el 12 i 13 de maig i “Lil•liput” de l’Horta Teatre el 26 i 27 de maig. A més, es presenten dos espectacles destinats a tots els públics: estem parlant de Kulu Orr amb «Control freak» i “Seu-et!”, d’Acrobàcia Mínima el 14 de juny.

Seran 44 activitats els que conformaran l’oferta escènica del Teatre Arniches durant aquest trimestre. Cal assenyalar, a més de la programació pròpia, la presència d’activitats incloses en programes i festivals com Mostra Visible realitzat la primera setmana d’abril, Abril en dansa, Festival de Cinema d’Alacant, Tercera Setmana i la presència dels treballs de les aules de l’Associació Cultural Asaute (aules de la 3a edat), Aules de la Universitat d’Alacant, Escena Erasmus o el Conservatori Superior de Música. Finalment, la Filmoteca Valenciana oferirà 10 projeccions, ampliant-se un cicle més als ja habituals dedicat a la memòria històrica.

Programació d’abril del Teatre Arniches

CANVAS OF BODIES. TAIAT DANSA

DIVENDRES 12 D’ABRIL

Horari:I 20.30 h.

Durada 50 min.

Preu: 15€.

Investigació coreogràfica sobre la identitat. Cinc rostres, que apareixen en permanent moviment, construeixen una ficció per a narrar un esdevenir del cos. L’escena ofereix una visió panoràmica del pensament individual que es manifesta en un constant cos a cos. Canvas of bodies, de Taiat Dansa, ofereix un paisatge de diferències entre els seus cinc ballarins.

Diferències de pensament, d’actituds, comportaments i diferents capacitats. Una peça coreogràfica que posa en valor la diferència, que qüestiona el concepte de bellesa, perfecció i virtuosidad com a valors discutibles en l’art i en la dansa contemporània actual. Cinc ballarins conformen aquest llenç coreogràfic en una sort d’autoretrat tant individual com col·lectiu.

Shhh! Taiat es caracteritza per una cerca de nous llenguatges de moviment, l’alteració de les estructures i tècniques de dansa ja conegudes i el treball i el descobriment de nous cossos i balls. En aquesta ocasió, des de la diferència, saltant els cànons establits de la dansa o de la vida

TERRA BAIXA. LLUÍS HOMAR

DISSABTE 13 D’ABRIL

HORARI 20.30 h.

DURADA 75 min.

PREU 15€.

Terra Baixa ha sigut, durant tota la seua vida, una referència per a Lluís Homar. Després d’interpretar l’obra de Guimerà als 16 anys, Homar va decidir ser actor. Un moment molt recordat de la seua trajectòria és l’any 1990, com a protagonista de la mítica posada en escena de l’obra per part de Fabià Puigserver. Ara, Homar assumeix els papers de l’obra només en l’escenari: ja no és solament l’ingenu Manelic, que baixa de la terra alta al fangar de les passions humanes més turbulentes sinó també Marta i, fins i tot, l’amo Sebastià; és a dir, Caputxeta i el Llop alhora. Pau Miró concentra en un actor la universalitat del clàssic català.

Aquest projecte de Lluís Homar que, conjuntament amb Pau Miró ens presenta, és una versió per a un únic actor, amb una lectura que res té a veure amb les representacions conegudes fins al moment. La Terra Baixa que ens proposen va directament al conflicte. Un conflicte on s’entremesclen les ambicions, les passions i les emocions de cada personatge.

Shhh! Lluís Homar interpreta els quatre personatges més importants de l’obra, escrita en 1851, que resulta ser el text més conegut d’Àngel Guimerà i més representat per tot el món.

THE MAN OF MIDIAN. UNIVERSITAT ANTON BRUCKNER I CIA OFF

VERTICALITY «The Man of Midian», recull els rastres passats de la història de la dansa de la coreògrafa i ballarina austríaca-jueva Gertrud Bodenwieser (1890-1959).

En «The Man of Midian», cinc ballarins de la Companyia de Dansa de l’Alta Àustria, Off Verticality, van reconstruir els elements coreogràfics i les regles cinètiques de Gertrud Bodenwieser. Després mostren com es pot abordar i transferir això a una recreació de la música de Stefan Wolpe.»

IKEBANA PROJECTE GOOD

«Flor vivent» També coneguda com kadō «el camí de les flors”. És una antiga tradició japonesa de l’art dels arranjaments florals que entrellaça el sentit efímer de la naturalesa amb el de la humanitat.

Ikebana és un ritual. Des de la primera flor tallada fins a l’últim ram col·locat ha de ser en silenci.

DIUMENGE 14 D’ABRIL

HORARIOI 19.00 h.

DURADA 75 min.

PREU 8€.