La KAKV de Villena continua amb la programació del primer festival de la temporada d’estiu amb dues representacions escèniques tan diferents com necessàries vinculades a la dansa i als titelles per a adults al llarg d’aquesta setmana.

El dimecres 7 de juliol es posarà en escena “Y me busco”, de la companyia murciana ‘Corralarte’. Identitat, gènere, cos, dolor, cerca i creació són els motors que transporten a sis personatges diversos dins d’un procés de creació col·lectiva, buscant generar una cultura inclusiva. Durant el transcurs de la peça, els actors i actrius intenten mostrar la seua visió sobre la temàtica de la identitat de gènere amb la intenció de fer reflexionar sobre ella. Els textos emprats en l’obra són un regal d’una persona de 6 anys que està immersa en un procés d’identificació de gènere i que la seua mare ens presta com a testimoniatge de vida.

L’espectacle està dirigit per Susana Olmo i Javier Martínez, i els actors pertanyen a l’associació Alfa, dedicada a les persones amb discapacitat intel·lectual.

QUIJOTE

Els titelles seran els encarregats de donar vida a la nit del 8 de juliol amb la representació “Quijote”. La companyia ‘Bambolina Teatre Practicable’ és la creadora d’aquesta obra, que ha visitat 36 països des de la seua estrena en 1991. L’obra té un caràcter minimalista i en ella dos oficiants vestits de negre, una taula, el joc de llums i ombres, la gestualitat precisa i la música matisada es funden, recreant un Quixot mut i no obstant això eloqüent, d’evocacions goyescas, gòtiques, expressionistes… Durant el transcurs de la peça, Quixot, només, en una estada de la seua casa, llig obsessivament llibres de tota mena fins a embogir, alhora que proclama el seu amor per Dulcinea i la seua especial relació amb Sancho, acabant humiliat pels quals li envolten i vençut pels seus propis dimonis en mesclar realitat i ficció.

‘Quixot’ està dirigida per Carles Alfaro i guionizada per Jaume Policarpo. Els actors que donen vida als titelles són Pau Gregori i Jorge Valle, que són acompanyats per la banda sonora original de Joan Cerveró.

L’accés als espectacles és gratuït, amb seient preasignado. Les localitats poden obtindre’s en la web www.kakv.com