La companyia Maduixa Teatre, preestrena a Villena la seua última creació de dansa: Migrara, una proposta que té les xanques com a element clau. L’espectacle, que es durà a terme amb aforament de públic reduït, podrà veure’s en la plaça de Teatre Chapí prèvia reserva de localitats fins al dimecres 25 d’agost. La cita és el dijous 26 d’agost a les 20’00 h.

Maduixa és una companyia amb una intensa trajectòria creativa i escènica, que és àmpliament coneguda a la nostra ciutat, tant pels seus espectacles per a públic familiar (Ras, Dot, Lù), com per les seues propostes de dansa per a públic adult. En 2017, vam poder gaudir de Mulïer, espectacle de dansa sobre xanques per a cinc ballarines, amb el qual van explorar els límits físics de la dansa i de l’equilibri, conjuminant moviment, poesia i emocions i amb el qual han girat des de llavors per tot el món.

Ara ens presenta la seua nova proposta, que s’estrenarà al setembre en la Fira de Tàrrega, però que prèviament podrem veure en el Teatre Chapí. Migrara és la història de tres dones i un espai buit però minat d’obstacles i fronteres invisibles, d’odis irracionals i prejudicis. Elles van haver de deixar la seua terra d’origen i el país d’arribada les rebutja. Ara ho transiten buscant el seu lloc. Un lloc on poder viure, on romandre, on arrelar, on poder ser. Un lloc al qual poder denominar “llar”. Només demanen això. I lluitaran per a aconseguir-ho. Aquest espectacle és la seua lluita. La lluita de dones fortes, valentes i, sobretot, resilients.

La utilització de les xanques com a element clau per a contar una història s’ha convertit en un element que caracteritza i defineix a la companyia Maduixa, obrint un univers de possibilitats per a articular un diàleg entre la dansa, el gest i l’equilibri.

Companyia Maduixa: Poesia en moviment.

Des de la seua fundació en 2004, la Cia. Maduixa elabora creacions artístiques de sala i de carrer per a tots els públics. La investigació i la mescla de disciplines són el principal motor creatiu en cada producció, amb l’objectiu d’explorar nous llenguatges escènics i crear les seues pròpies històries. Al llarg d’aquests anys, les seues creacions han sigut guardonades amb més d’una vintena de premis, entre ells, tres Premis MAX (màxim reconeixement de les arts escèniques a Espanya) i quatre Premis FETEN (Fira Europea de teatre per a la infància). Han viatjat a més de 25 països de tot el món visitant un gran nombre de teatres i festivals.

MIGRARA

Direcció artística: Joan Santacreu.

Direcció coreogràfica: Cristina Fernández

Amb Laia Sorribes, Melissa Usina i Paula Quiles.

Dijous 26 d’agost 2021 20’00 hores.

PLAZA TEATRE CHAPÍ DE VILLENA

Invitacions reservant prèviament en el correu: taquillateatro@villena.es (Indicant nom complet i telèfon de contacte). Fins al 25 d’agost. Aforament limitat.

Recomanat per a públic jove i adult. Duració: 40 minuts.

Enllaç web: http://www.maduixacreacions.com/es/espectaculo/migrare/