Del 8 al 15 de maig de 2021 tindrà lloc a Sant Joan d’Alacant la 21 edició del seu festival de cinema #FCSJ2021. El termini d’inscripció de curtmetratges a concurs, acaba de començar i finalitza el 28 de març. Tota la informació actualitzada sobre el Festival estarà disponible en santjoanfestivaldecine.es.

Per a consultar les bases de participació, així com els enllaços a les plataformes d’inscripció pots punxar ací.

Entre tots els participants de la Secció Oficial, el jurat podrà concedir una sèrie de reconeixements que configuraran el palmarés final que seran els següents:

Ficus d’Or de “Sant Joan d’Alacant”: a la millor obra de ficció, documental o animació, de tema lliure. Patrocina l’Excm. Ajuntament de Sant Joan d’Alacant. Premi dotat de 2000 euros i trofeu, amb dret a inscriure la pel·lícula en els Premis Goya a Millor Curtmetratge de Ficció o Millor Curtmetratge Documental segons complisca amb el que s’estableix per les bases de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

Ficus de Plata “Cultura Sant Joan”: a la millor obra d’animació de tema lliure. Patrocina Cultura Sant Joan. Premi dotat de 500 euros i trofeu.

Ficus de Plata “Ens movem”: a la millor obra de ficció, documental o animació, de tema social. Patrocina el projecte d’integració Ens movem. Premi dotat de 500 euros i trofeu.

Ficus de Plata “UMH”: a la millor obra de ficció, documental o animació, de tema lliure, presentada per alumnes que cursen o hagen cursat estudis en Escoles de Cinema o Universitats de tot el territori nacional, amb obres produïdes en aquests centres. Patrocina la Universitat Miguel Hernández. Premi dotat de 600 euros.

A més dels premis anteriors, el Jurat podrà concedir els següents trofeus, sense dotació econòmica:

-Ficus de Plata a la millor Direcció.

-Ficus de Plata al millor Guió.

-Ficus de Plata a la millor Interpretació.