El Museu de la Mar de Santa Pola acull des d’aquest divendres fins al 8 de gener de 2023 l’Exposició “De l’escultura a la instal·lació artística”, obres d’art contemporani que pertany a les Generalitat Valenciana.

La Generalitat Valenciana ha adquirit des de 2017 un important nombre d’obres, sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques, que discorren qüestions de la nostra societat més pròxima. A través de l’adquisició d’obres aquesta iniciativa ha donat suport a la carrera de diversos artistes que, a més, van incloent-se en el procés de generar una memòria, d’arxivar i ordenar les obres, tant a nivell de conservació museística com sobre el paper, mitjançant publicacions que documenten el progrés de la col·lecció.

Les obres reunides en aquesta exposició mostren des de diferents plantejaments tècnics un interès comú, la relació entre l’objecte artístic i l’espai que l’embolica. En els últims anys hem assistit a un desbordament dels límits de l’escultura que ha donat lloc a propostes artístiques que proposen una ocupació activa del lloc, generant un dialogo entre obra d’art i espai del qual és testimoni l’espectador. Al costat de peces que s’enquadren dins d’una ortodoxa abstracció geomètrica trobem obres que exploren nous llenguatges a través de la informàtica, la performance, la dansa o l’art sonor, oferint-nos un recorregut que qüestiona les fronteres de l’artístic i de la nostra percepció estètica.

Artistes participants

Edu Comelles. Sínia/*Sènia.

Enric Mestre. Sense títol.

Fermín Jiménez Landa. Eqüestre.

Inma Femenía. Spectrum Screensaver.

Lucía Peiró. Fil.

Patricia Gómez i María Jesús González. Cel·la 148. Projecte per a presó abandonada.

Rosana Antolí. F=P.e/1

Sebastià Miralles. Mirar cap al sud. A la memòria de Sudani.

L’horari del Museu és de Dimarts a Dissabte de 10-13 h i 16-19 h. Diumenges de 11-13.30 h.

Veure catàleg