Aquest dimecres 31 de juliol l’escriptora, periodista i activista libanesa Joumana Haddad participarà en el cicle ‘Dones i el Mediterrani’ que cada mes organitza Casa Mediterráneo. En aquesta ocasió, la trobada girarà entorn de conéixer la situació de la dona àrab actual amb el testimoniatge de l’autora del text “Jo vaig matar a Sherezade”, on desmunta els clixés i estereotips de la dona àrab en la societat actual. La trobada comença a a les 19.30 hores i estarà moderat per la periodista Sonia Marco.

Com a poeta i escriptora, Joumana Haddad gaudeix d’una gran audiència als països àrabs i a Occident, i la seua obra poètica li ha valgut nombrosos reconeixements i premis internacionals. A través d’ella, Haddad es mostra molt compromesa amb la situació de la dona en el món àrab on planteja l’origen del masclisme, es rebel·la contra la batalla de sexes i la castedat, així com tira a baix els clixés de la dona submisa àrab que es projecten a Occident. Tot això va quedar plasmat en el seu reeixit text “Jo vaig matar a Sherezade”, traduït a dèsset llengües, amb el qual va aconseguir un reconeixement internacional i la va situar com a baluard de l’apoderament femení en el món àrab. Per tot això, Joumana és des de 2014 seleccionada com una de les dones àrabs més influents del món per la revista “Arabian Business”.

‘Dones i el Mediterrani’ naix amb la finalitat de donar a conéixer la labor de dones destacades en diferents àrees professionals i socials de països de la conca del mediterrani. La trobada tindrà lloc a les 19.30 hores en la seu de Casa Mediterráneo, la cita és d’accés lliure fins a completar aforament i els assistents disposen de pàrquing gratutito fins a fi de l’esdeveniment.