Daniel Simón assenyala que sobre les dades de l’Observatori de la Cultura de la Fundació Contemporània que vam conéixer el dijous, Guanyar Alacant vol realitzar una sèrie de valoracions: “cal preguntar-se per què la ciutat d’Alacant ha baixat tres llocs en el rànquing de ciutats culturals, cal recordar que Alacant estava fóra d’aqueix rànquing, és a dir, abans que Guanyar Alacant gestionara la Regidoria de Cultura, Alacant no estava si vulga entre les trenta ciutats més importants de la cultura d’Espanya i gràcies a la gestió de Guanyar vam tornar a aqueix rànquing. Ara hem baixat tres llocs, no perquè hem tingut menys vots o els experts que han votat consideren que estem pitjor que l’any passat, sinó perquè les altres ciutats sí que s’han mogut a diferència d’Alacant i això ha fet que baixem en el rànquing”.

Cap una reflexió des de la Regidoria de Cultura sobre per què s’ha donat aquest descens.

Cal felicitar-se perquè el Teatre Principal continua sent el més valorat de la Comunitat Valenciana, cal felicitar-se perquè el MACA no deixa de pujar llocs, en 2016 estava el huit, en 2017 el sis i ara està el tres. El que sí que cal lamentar és que Cigarreras, que havíem aconseguit amb el canvi de política cultural de quan Guanyar Alacant gestionava la Regidoria que aquest centre entrara entre els dotze més valorats de la Comunitat Valenciana, haja desaparegut d’aqueix rànquing també. Per cert no tenim notícies ni les esperem que es vaja a presentar un pla cultural per a dir-li a la ciutadania què farà la Regidoria de Cultura en 2019, cosa que sí que vam fer des de 2016: presentar un pla anual d’organització de la regidoria i de la seua programació

Creiem que cal accelerar el hub d’indústries creatives que dins de la EDUSI està planificat en Cigarreras i, sobretot, a nivell general cal augmentar el pressupost de la Regidoria de Cultura, no pot ser que tinguem el pressupost número dènou de vint-i-dues ciutats de més de 100.000 habitants a Espanya, és ridícul; pensem que aquesta ciutat ha d’apostar per la seua cultura i les seues indústries creatives com a eix estratègic de la ciutat per a crear ocupació, per a dinamitzar barris i desestacionalizar el turisme.

Alacant té els vímets per a fer-ho, mancada que les seues institucions i els seus governants li ho creen. “Els més de setanta actes culturals a Alacant cada cap de setmana parlen d’això».