Del dimarts 25 al divendres 28 d’agost, les Eres de la Sal tornaran a acollir un any més el cicle “Eres de Cinema”, en aquesta nova edició dedicat a grans musicals de la història del cinema. A les 21.30 hores donaran principi les sessions, amb entrada gratuïta amb invitació fins a completar l’aforament, podent recollir-se en el Centre Cultural “Verge del Carmen” i en les Eres de la Sal, una hora abans del començament de la projecció de les pel·lícules amb la següent programació:

-Dimarts, 25 d’agost: Grease (1978), dirigida per Randal Kleisser.

-Dimecres, 26 d’agost: Moulin Rouge (2001), dirigida per Baz Luhrmann.

-Dijous, 27 d’agost: Rocketman (2019), dirigida per Dexter Fletcher.

-Divendres, 28 d’agost: La La Land -La ciutat de les estreles- (2016), dirigida per Damien Chazelle.

Projecció del documental «l’havanera en la veu del món»

El dimecres, 25 d’agost, primera vetlada de “Eres de Cinema”, a les 21.30 hores i abans de la projecció de Grease, es projectarà el documental “L’havanera en la veu del món”, amb una duració de 30 minuts, produït pel Patronat Municipal d’Havaneres, dirigit per Naliam Cantero (Magnolia Dreams Productions), i interpretació musical de Marta Andréu.

El documental s’endinsa en com els participants gaudeixen i viuen el Certamen, com una experiència única en la seua vida, reconeixent l’experiència de l’organització i del públic assistent, les seues experiències i percepcions sobre l’havanera i la polifonia en un dels certàmens més longeus i importants del món.

Junts, participants, ex-jurats i públic, travessen els estrets corredors darrere del gran tornaveu on durant les nits de juliol, any rere any ininterrompudament des de 1955, s’interpreten havaneres per corals vingudes de tot arreu del món.

No és tan sols una visió, o la interpretació institucional, sinó la vivència i experiència que es crea i queda com un gran record tant en el públic com en els participants.