La 16a edició de la Ruta de Tapes Guia’m Dénia, que organitza Guia’m Comunicació amb la col·laboració de Turisme Dénia i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma), se celebra del 20 de febrer al 15 de març de 2020. Els quaranta restaurants i bars participants serviran la tapa que han creat per a aquesta ruta al costat d’una consumició de beguda -vi, canya de cervesa o vermú- al preu de 3 euros.

Els establiments que participen en aquesta edició són: 100 Montaditos, Bar Bonança, Bavaria Braü, Black Market BBQ, Bocafí, Cellers Galiana, Bonanotte, Ca Tona, Canyella Cafeteria, Cantina Italiana, Casa Benjamí, El Cantó, El Comerç, El Marí Port, El Mosset, El Redolí, Entrearomas, Havannah, La Cambra del senyoret, La Cova Tallà, La Quarantena, La Glorieta, La Latería, La mar de Fanfarrona, La Saborosa Taquería, La Taverna El Mirall, La Xerna de la Mar, Lizarrán, Més que Tapes, Moguda Dénia, Mr. Fisher, Taverna Senieta, Taverna Eulalia, Taverna La Carme, Taverna Els Monges, Taverna Ramonet, Tempura Bar&Grill, Terra de Sabor, Presa Pernil i Txoko Bar.

La Ruta inclou premis tant per als locals participants com per als clients que realitzen la ruta. L’establiment que resulte guanyador en la votació del públic rebrà, a més d’una placa commemorativa entregada per Guia’m, una estufa d’exterior model faló personalitzada, per cortesia de l’empresa dianense Foc Difusió. També se li obsequiarà amb un menjar o sopa degustació en el restaurant Mena. El segon classificat obtindrà la placa commemorativa de Guia’m i una nit d’hotel, amb sopar i desdejuni a l’hotel La Font d’Alcalà, d’Alcalà de la Jovada.

Així mateix, Guia’m Comunicació entregarà un premi en metàl·lic de 300 euros a l’establiment amb la millor tapa triada per un jurat.

Aehtma també entregarà un premi a la millor tapa elaborada amb producte autòcton triada segons la consideració d’un jurat tècnic. Aquest premi consistirà en una placa commemorativa i una experiència gastronòmica d’alta cuina per a dues persones.

Finalment, Turisme Dénia reconeixerà amb una placa commemorativa al restaurant o bar que haja creat la millor tapa elaborada amb producte autòcton.

La Ruta de Tapes premia també al públic participant sortejant diversos premis entre els qui hagen emplenat i entregat el seu passaport de valoració amb un mínim de 15 tapes encunyades en els establiments participants. Els premis del sorteig són un sopar de tapeo per a dues persones en els restaurants que hagen obtingut el primer i segon premi de la ruta; en el local premiat per Aehtma i en l’establiment guanyador del premi de Turisme Dénia. A més, Aehtma sortejarà una nit d’hotel amb sopar i desdejuni per a dues persones a l’hotel Los Angeles.

I continuant amb els premis per als participants, per cortesia de la penya gastronòmica “El tast” se sortejarà una cistella gurmet amb productes de la terra.

Els ruteros més audaços, que hagen catat i puntuat les 40 tapes de la Ruta, entraran en el sorteig d’una targeta regale de 500 euros del centre comercial Portal de la Marina.