Dénia ha triat un dels emblemes de la seua identitat gastronòmica, la gamba roja, per a protagonitzar la tapa que ha representat al nostre destí en la presentació institucional del Dia Mundial de la Tapa. L’esdeveniment, que organitza l’associació Assaboreix Espanya, té lloc habitualment el mes de juny, però enguany, a conseqüència de la crisi sanitària, s’ha posposat unes setmanes i es va celebrar el dia 23 de juliol.

La presentació telemàtica ha connectat a tots els destins Assaboreix Espanya en un acte virtual presidit pel secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés. La trobada, en el qual cada destí Assaboreix ha presentat una tapa característica de la seua zona, ha servit per a posar en valor i reivindicar la rellevància de la tapa i el tapeo com a elements diferencials de la gastronomia i la societat espanyola.

La tapa de Dénia, una combinació de gamba roja de Dénia amb gaspatxo i gelat de tomaca, ha sigut elaborada pel xef Fernando González, del restaurant Mister Fisher.

D’altra banda, Dénia s’ha sumat a aquesta novena edició del Dia Mundial de la Tapa organitzant una ruta de tapes del 20 al 23 de juliol en la qual participen 25 establiments membres de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma). Els locals participants han oferit a la seua clientela una tapa ideada per a participar en aquesta ruta, acompanyada de canya, copa de vi o vermú, a un preu promocional de 3 euros.