Dénia presenta el seu projecte i la seua cuina en la II Trobada de Ciutats Creatives espanyoles que se celebra en Burgos

Dénia presenta el seu projecte i la seua cuina en la II Trobada de Ciutats Creatives espanyoles que se celebra en Burgos

Burgos va acollir del 22 al 25 d’aquest mes de febrer la II Trobada Nacional de Ciutats Creatives UNESCO, en l’es van donar cita les nou ciutats espanyoles que actualment formen part de la xarxa en qualsevol dels seus àmbits. Dénia va estar present en les dues àrees en les quals s’ha dividit la trobada: tallers durant el cap de setmana i fòrum de treball el dilluns i dimarts.

El diumenge passat, la ciutat de Dénia va participar en una activitat oberta a tot el públic en la zona de la Pèrgola de la capital burgalesa, oferint una demostració de cuina a càrrec d’Octavio Moreno i Marta Vázquez, del restaurant Octavio’s. Van presentar dues elaboracions emblemàtiques de la ciutat: un arròs a banda i unes gambes roges de la llotja de Dénia. La participació dianense va tindre lloc en el marc d’una sessió genèrica compartida per les dues úniques ciutats espanyoles de la xarxa de Gastronomia de la UNESCO, Dénia i Burgos, la ciutat amfitriona de la trobada.

El dilluns 24 l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, va intervindre per a explicar el projecte de la ciutat i les activitats desenvolupades en la xarxa UNESCO des de la seua incorporació en 2015. El dimarts, l’alcalde i el director de l’Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades, en la sessió de treball es va plantejar l’itinerari i l’estratègia comuna a seguir pel grup de ciutats creatives d’Espanya.

La primera reunió de la Ciutats Creatives de la UNESCO d’Espanya es va celebrar al febrer de 2019 a Granada. En aquella primera trobada, el Ministeri de Cultura va anunciar el compromís del Govern espanyol de buscar fórmules de col·laboració i ajuda perquè les ciutats puguen desenvolupar la seua activitat nacional i internacional.

Les nou ciutats espanyoles de la xarxa UNESCO són Dénia i Burgos (Gastronomia), Barcelona i Granada (Literatura), Terrassa i Valladolid (Cinema), Sevilla i Llíria (Música) i Bilbao (Disseny).

 

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X