Des de hui Altea viatjarà pel món a través d’un mata-segells turístic

Des de hui Altea viatjarà pel món a través d’un mata-segells turístic

En el matí d’ahir ha tingut lloc la presentació del nou mata-segells turístic d’Altea que es posa en marxa hui mateix. Una nova empremta postal, que sense substituir cap altre mata-segells, va a estar permanentment a l’oficina de Correus d’Altea i ve a incorporar-se als molts amb que s’explica la història postal de la població. L’acte ha comptat amb les intervencions de Paco Zaragoza, impulsor de la iniciativa i representant del Club Filatèlic d’Altea; José Ivars, president de FASFILCOVA i Rafael Ramón Mompó, cap de l’oficina de Correus de Altea i regidor d’Hisenda i Personal de l’Ajuntament d’Altea.

El nou mata-segells d’Altea té un disseny senzill elaborat per Correus, il·lustratiu del Poble Antic d’Altea, en el qual es mostren les cúpules de l’Església a la vegada que es perfilen uns artefactes explosius al cel, en al·lusió al conegut Castell de l’Olla.

«Este tipus de mata-segells il·lustrat, dels quals Altea pot presumir de ser el primer municipi de la Marina Baixa que comptarà amb un d’ells, tracta de fer més visual les empremtes (datadors) que es posen sobre la correspondència que eixint d’Altea van a recórrer el món sencer en forma de correspondència epistolar»; ha explicat Paco Zaragoza, qui emocionat ha apostat per seguir treballant perquè Altea tinga un segell. «Este poble, que és el més bonic de tots, ha de tenir un segell»; ha afirmat Zaragoza, en una clara mostra de l’amor que professa al seu poble. Paco Zaragoza ha dedicat la iniciativa a la tasca de tots els carters que ha tingut i té Altea. La presentació del mata-segells ha estat acompanyada per una exposició de totes les empremtes editades per Correus en què Altea és protagonista.

Per la seua banda, José Ivars, ha reivindicat la necessitat que la filatèlia torne a Altea amb força. «Altea té una sèrie amb el seu nom i no hi ha cap ciutat d’Espanya que puga dir això. Llavors això ja és un fet important però, a més, quan la societat filatèlica d’Altea funcionava ho feia tan bé que ens copiàvem d’ella els estatuts, les activitats, les idees, etc i els agraïm que ens hagen ensenyat «; ha comentat el responsable de la filatèlia valenciana.

«Vull arrencar d’aquest acte el compromís de que la filatèlia torne a Altea. Una volta que la Federació estarà sempre recolzant amb xerrades, exposicions i altres activitats». Ha conclòs Ivars.

Finalment, ha pres la paraula Rafael Ramón Mompó, qui com a cap de Correus d’Altea agraïa el record a tots els carters del municipi. A més ha agraït el treball realitzat en pro d’este mata-segells que, «repartirà els símbols més destacats d’Altea, com són les cúpules de l’Església i el Castell de l’Olla al llarg de tot el món. És una acció promocional del nostre municipi importantíssima i definitiva perquè estarà actiu a l’oficina de Correus d’Altea i des d’ací viatjarà pel món «.

A la presentació han assistit també l’alcalde, Jaume Llinares, l’edil de Cultura, Aurora Serrat, així com part de la corporació municipal, personal de correus i nombrosos filatelistes de la Província, per donar suport a aquesta iniciativa.

Actualment a la província d’Alacant són 16 els mata-segells turístics que estan en ús, i amb aquest Altea entra de nou a l’Olimp Filatèlic, després d’alguns anys d’escassetat d’activitat filatèlica.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X