La portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alacant, María del Carmen d’Espanya, ha anunciat que el PP sol·licitarà de forma immediata al Teatre Principal tota la documentació relativa als contractes signats per l’ex director del teatre i candidat socialista a l’alcaldia, Francesc Sanguino, relatius a la contractació de dues persones “a dit i com a falsos autònoms el mes de gener de 2018”, segons publica hui un mitjà de comunicació.

Segons D’Espanya “de comprovar-se tots els extrems publicats, i tot apunta al fet que així pot ser per les pròpies declaracions del senyor Sanguino, l’Ajuntament demanarà a Inspecció de Treball que actue, en considerar que s’ha comés una irregularitat laboral i s’han vulnerat drets bàsics dels treballadors”.

La portaveu popular considera que “una entitat com el Teatre Principal no pot recórrer a aquest tipus d’actuacions i veure’s arrossegada per la seua exdirector a unes pràctiques que suposen un frau de llei i que el que fan és fomentar la precarietat laboral”. D’Espanya creu que a més del candidat del PSOE, aquesta formació política, que és la que li ha posat com a número u a l’alcaldia, ha de donar tot tipus d’explicacions en tractar-se de contractes signats per Sanguino al gener de 2018, segons recull la informació publicada, etapa en la qual l’Ajuntament d’Alacant estava governat pels socialistes”. “No sé -es pregunta D’Espanya- si l’encara portaveu del PSOE a l’Ajuntament té alguna cosa que dir, ja que sembla que Sanguino apunta també al seu grup com a responsables de pràctiques de contractació de treballadors irregulars i que penalitzen la qualitat i el foment de l’ocupació pública, ja que Sanguino va propiciar l’acomiadament de dues persones per a incloure com a falsos autònoms i a dit a altres dos coneguts seus”.

Per a d’Espanya és absolutament condemnable, de confirmar-se tots els extrems dels publicat, que el senyor Sanguino “haja recorregut a destruir ocupació de qualitat per a endollar a dos coneguts en el Teatre Principal. Crec que tots hem de prendre bona nota del que sembla que ha succeït en el Teatre Principal quan el senyor Sanguino ha sigut el seu director, que a més d’haver doblegat el deute i haver reduït a la meitat els espectadors durant la seua etapa com a director, ara ens assabentem que també va poder recórrer a pràctiques de contractació irregulars”.