Bodegas Pinoso acaba de presentar uns nous vins amb la marca “Diapiro”. Amb ells tracten de cercar la major expressivitat del seu territori i de les seues gents, utilitzant un dels elements més característics de la seua terra: el diapiro del Cabezo la Sal, un important jaciment de sal que és conduïda, després de 50 quilòmetres i salvant una altitud de 600 metres, fins a la llacuna de Torrevella.

Sobre aquesta muntanya i en aquest entorn, creixen algunes de les vinyes més antigues de la localitat, i en ella han treballat generacions de pinoseros durant segles. A ells se’ls dedica el vi que utilitza en el seu etiquetatge els rostres de dues persones majors, simbolitzant així, l’esforç, l’essència i l’antiguitat.

El vi blanc està realitzat amb merseguera i verema manual. Meitat de la seua fermentació es fa sobre emboliques i l’altra en barriques. En el cas del vi negre als vells ceps de monastrell, se’ls ha unit tempranillo i merlot amb una verema especifica en els paratges entorn d’aquesta muntanya. I s’ha fermentat en dipòsits centenaris de formigó abans de passar 4 mesos per un roure francés.

La presentació del vi ha tingut lloc en el Consell Regulador de la DOP Alacant i ha sigut realitzada pel President del Celler, Jose Cerdà, acompanyat del director i enóloga del celler, Javier García i Ana Amat. Els han acompanyat també Lázaro Azorín, alcalde d’aquesta localitat del Vinalopó Mitjà i Ana Laguna, Directora del Master de Gastronomia de la Universitat d’Alacant.